BalkizimBaloglum2 Kizlar brokoli ile lezzetli tarifleriniz varmi ben pek sevmiyorum malesef esimde pazardan almis salata tarzi şeyler istiyor ama nasil daha lezzetli yapabilirim bilenler yazarsa sevinirim 😇🥦🥦🥦
Lulemom BalkizimBaloglum2 haşlayıp bol limonlu sarımsaklı bi sos yapıp döküyorum. Bayılırım 😋 ağzım sulandı gidip yapayım bari 🙊🤣
Saafie BalkizimBaloglum2 Bak şimdi bacım haşlıyorsun sonra küçük parçalara ayırıp üstüne közlenmiş Kapya biber, salatalık turşusu, birde mısır döküyorsn en son tuz limon dök oh miss, 😍😂
Ezgiyln BalkizimBaloglum2 haşlayın , diğer yandan havucu biraz kavurun sonra hepsinin üstüne yoğurt çok az mayonez mısır birazda kornişon turşu afiyet olsun 🤓
Pikapikapikacuuu BalkizimBaloglum2 brokoliyi haşlıyorum sonra küçük küçük doğruyorum. İçine rendelenmiş havuç, aysberk, mısır da ekliyorum. Zeytinyağı tuz limon sosla karıştıyorum 👌😋 Özellikle tavuğun yanına çok yakışıyor
Seymanur9 BalkizimBaloglum2 iki farklı şekilde yapıyorum . Brokoliyi sade haşlıyorum üstüne sarımsaklı yoğurt döküyorum . Onun üstüne de pulbiberi az sıvıyağda yakıp döküyorum mis gibi oluyor . Diğer tarifte brokoli var küçük dilimler doğradıgım havucu haşlıyorum soğuduktan sonra üstüne limon , zeytinyağ , sumak , tuz döküyorum karıştırıyorum bol ekşili çok güzel oluyor
okuyor BalkizimBaloglum2 karnabahar ile beraber fırında beşamel soslu yemeğini yapıyorum. Seviyoruz. Ya da kremalı brokolili makarna da güzel oluyor
3310umbozuk Haşlanmış brokoliyi herşeyle karıştırıp ortaya muazzam salatalar çıkarabilirsiniz misal mısır avokado dereotu limon zeytinyağı veya mısır kornişon közlenmiş kapya biber maydanoz dereotu üzerine nar ve kavrulmuş file badem süper oluyor. Yada tamamen farklı olarak yoğurtlu deneyebilirsiniz
Jelibonsmom Yumurtalı yapıyorum, ilk önce haşlıyorum brokoliyi, sonra bi kapta yumurta 🥚 zeytinyağ be sevdiğim baharatları karıştırıyorum, brokoliyi bu sosa batırıp kızgın tavada yağda kızartıyorum ☺️
elizabeth BalkizimBaloglum2 tembel işi tarif vereyim hemen 😂 haşlamasını sevmiyorum ben, brokolileri çiğ halde el rondosundan geçiriyorum bir güzel yoğurtluyorum varsa ceviz ve haşlanmış tavuk didikliyorum mis gibi oluyor 😂
LilyaBn BalkizimBaloglum2 ayy mutlaka deneyin vereceğim tarifi hatta bu akşama yaptım müthiş lezzetli oluyor. Brokoliyi saplarından ayırın minik minik doğrayın ağaçları, nasıl anlatayım minicik ağaçlr şeklinde kalacak yaklaşık 1 2 cm boyutunuda diyeyim. İçerisine mor soğan doğrayın zeytinyağı, tuz ve limon sıkın. Sonra üzerine nar ve elma dilimleri ekleyin. (Nar bolca koyun lezzet veriyor) sonra hepsini karıştırın müthiş güzel oluyor. İçerisine cevizde ekleyebilirsiniz. Denerseniz yazın mutlaka. Ben narı yeşil salatalardada çok kullanırım sizde deneyin tabsiye ederim☺️
35lavanta BalkizimBaloglum2 Havuçları içince ince orta boyda uzunlamasına kesiyorum en alta onları loyuyorum üstüne brokolileri küçültüp biraz koyuyorum en üstede kapya biberleri ince uzun kesip koyuyorum sonra haşlıyorum ama takipte kalın iyice yumuşamasın bi tık diri olsun sonra zeytinyağı bol limon dilerseniz sarımsak ekleyin et yemeklerinin yanına çok yakışıyor hem görselide çok güzel oluyor aklıma ilk bu salata geldi başka tariflerde buldum ama daha denemediğim için öneremicem 😂
BalkizimBaloglum2 Hepinizin yorumlarini okudum kizlar cok teşekkür ederim yarin birine karar verip yaparjm 🤩
Cemre_61 BalkizimBaloglum2 brokoli havuç patates hepsini doğradıktan sonra haşlıyorum tavada pul biberli tereyağında çeviriyorum biz çok seviyoruz bu şekilde veya brokoli köftesi yapıyorum yağlı kağıt koyduğum tost makinesinde pişiriyorum ay çok lezzetli oluyor 😋 ve tabiki brokoli çorbası çok severim ayrı bir lezzet ☺️