ebruakca18 Merhabalar 3 aylık oğlum var kilosu 6.590 boyu 57cm baş çevresi 44 cm persentil hesaplamasına göre büyüme geriliği çıkıyor ama doktorum aksi bir durum olsa söylemez miydi kafama çok takıldı sizce ne yapmalıyım?
veronikaninannesi ebruakca18 Persentil eğrisine doğru baktığınıza emin misiniz? 3. Ay için değerleri maşallah çok güzel 😌
Ayaz13 ebruakca18 tabi ki söylerdi ilk aylar bunlara çok dikkat ediyorlar bebeğinizin doğum kilosu , boyu , baş çevresi kaçtı çünkü onu önemsedikleri için belkide gelişimi gayet iyidir.
Mirancinarmom ebruakca18 benimkinin doğum kilosu 3470 gr boy 51 cm bas 35 cm 3 aylikken kilo 5790 gr boy 62 cm bas 41 cm hemsire kilo alimini beğenmemişti o zaman
MerveST Her bebeğin her ayki gelişimi aynı olmaz. Zaten önemli bir durum olsa hem sağlık ocağı hemde çocuk doktorları söylerdi bence. benim oğlum 3 aylıkken 6 kg, 62cm boy, 40 cm baş çevresi vardı mesela 🤷🏼♀️
ebruakca18 https://ilkadimlarim.com/ideal-boy-ve-kilo-hesaplama?gclid=Cj0KCQiAtICdBhCLARIsALUBFcH5mPOrzbhbP7DWOG3jvjxJtoRS0gqziKg2tnsJtLKcqQ8gqNhxD3saAmiFEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&fbclid=PAAabzu0qSbdpzplN7QHYR9kumB7Sil5Pgg0KoQMa44-sKC4T1T0UymDFuAMA buradan değerlerini girdiğimde büyüme geriliği olduğu yazıyor
Ayaz13 ebruakca18 Persentil eğrisinde bütün değerleriniz bence gelişiminde hiç bir sorun yok bebeklerimizin boy , kilo , baş ölçüsü genel olarak genetiktir Persentil eğrisinde olmasi doktorlar için yeterli oluyor genellikle kendinizi boşuna evhamlandırmayın bir problem olsa doktorunuz sizi bilgilendirir 😊
Miray_28 Kızım 6 aylık olacak bizim de 5 ay 8 günlük kontrolünde kilo 7200 boy 62 baş 44 çıktı doktorumuz herhangi birşey söylemedi ama boyu bana kısa geliyor 50 cm ile doğdu
Miray_28 balbebekannesi01 merhaba ben hesapladım ama oranlardan pek anlamıyorum sizin bilginiz varsa atabilir miyim size