Selam kızlar. 2 au önce büyük bir sevinçle ikinci kez hamile olduğumu öğrendim. Sonra da “orak hücre anemisi” denilen genetik bir hastalığım olduğunu öğrendim. Doğuştan varmış ve ilk çocuğumda farkedilmemis. İlk çocuğumu sorunsuz hamile kalip 9 ay sorunsuz gebelik yaşayıp sorunsuz sezaryen doğum yaptım. Hatta doktor kilosunu öğrenince çok şaşırdi yani bu hastalıktan ötürü daha az kilolu doğum olabiliyor demişti. Kan pıhtılaşmasi için hap verdi falan. İşte kesin tedavi yok sadece tetiklememek için tedbirli olacaksin ilaci kullanacaksin dedi. Herşey tabiki Allahtan. İlk çocuğumda bilmeden doğurdum yine bisey olmaz dedim hep. 9 haftaligin icindeyim bugün sağlık ocağı doktorum aradi. Sağlık bakanlığı aramış onları. Benim bu genetik hastalığımdan dolayı telaslanmislar sma hastalığı için kan vermem gerekmis sabah hemen gittim sağlık ocağına. Doktorum çok cok iyi. Sen korkma bitane doğurdun yine bisey olmaz sağlık bakanlığı hastalığını görünce telas yapmış dedi ama sen korkma dedi. Her ne kadar bende öyle düşünsem de yine de o korkuyu içimden atamıyorum. Uzun olmuş sanirim kızlar hakkinizi helal edin icimi dokmek istedim🌸