Aselin_annesii bir yerde bir şeyler ters gidiyor olmalı. Mastitin aslında doğrudan göğsin dolu olması ile alakası yok. Boş göğüste de oluyor. Yapmanız gereken öncelikle bri süre kesinlikle sütyen, dar kıyafet kullanmamak. Sonrasında sürekli o göğüs ile emzirmek ve sağmayı bence bırakmak. Çünkü sağdıkca meme uyarılıyor ve süt üretimi artıyor. Sık sık bebeğinizin ters pozisyonda o memeyi emmesi, her emme sonrası memedeki kızarık bölge sert bi şekilde taranarak ardından soğuk kompres ile masajyapmak inanılmaz rahatlatıyor. Sıcak uygulama kesinlikle yapmayın emzirdikten sonra. Bu da süt üretimini yine artırıyor.
Bir de antibiotikli krem uygularsanız o bölgeye iyileşme hızlanacaktır.
Ben daha önceki mastitlerimde bunların hiçbiriini yapmadan direkt antibiotik kullanarak çözemeyen çalışıyorduö doktor tavsiyesi ile. Sonradan bu şekilde uygulayarak tekrar etmemesi hususunda etkili bir tedavi bulmuş oldum. Gerçekten sağmak, özelikle emzirme zamanı dışında, Mastitin bir numaralı dostu bence. En fazla bebek emdikten sonra kalanı boşaltmak içib kullanılmalı diye düşünüyorum