Minaezg Ebhildav canım şöyle soylim benim bebeğim de oldu biz 3 sene uyuzla uğraştık bebeğim bir buçuk yaşında doğduğundan beri götürmedigim doktor kalmadi biri egzama dedi biri alerji dedi ama uyuz olmuştu o da daha yeni düzeldik biz.Sizinkide uyuz bence ins bir an önce atlatırsinız çok üzüldüm biz çok çektik uyuzdan bebeğim bir buçuk yaşında gelene kadar iltihaplar akıyordu saçından vücudundan saçlarını kestim uyuz belası yüzünden düzenli kullanın ilaçları sirkeli suyla yıkayın kıyafetleri eve sıkın surekli sirkeyi
Ebhildav Quadera benim bebeğim 2 buçuk aylık o karışımı kullandığımızda birbucuk aylıktı ve alerji yapti bize vücudu daha çok döküldü malesef fayda etmedi
Quadera Ebhildav peki diyet yapmayı denediniz mi ? Bebeğiniz küçük olduğu için kan testleri falan temiz çıkabilir de doktorunuz diyet önermedi mi ?
Minaezg Dediğim gibi bize çok bseyler söylendi ama uyuz olduğunu çok sonradan öğrendik baştan bilseydim belki o kadar kötü olmazdı bebeğim sizde bir doktorla.kalmayin bir kaç doktora gösterin
kku Ebhildav biraz erteleyin isterseniz çünlü onlarda bağırsak florasını çok bozuyor Bebğiniz sakinleyinve yaptırırsınız vücudu zaten yoruluyor şuan
Ebhildav Quadera hayır hiçbiri alerjiye benzetmesi ben anladım bütün belirtiler olunca kendim diyete girdim bı haftadır süt ürünleri yumurta yemiyorum
KkkBbb mirayveannesiii Amin cümlemizden ne demek bizde aynılarını hatta daha fazlasını yaşadık vücuduna dokunamiyordum bebeğimin ama elhamdülillah şimdi daha iyi
Linamemic Ebhildav bilmiyorum ama Benim oglumu takip eden doktor var cok iyi Ibrahim tas ismi umraniye arastirma hastanesinde isini iyi yapiyor
elifhaziran Ebhildav ah kuzum benimmmm ya kaşıntısı huysuzluğu varmı? Uyuza benziyor Benim kızım 5 aylık olacak 2 aydır uyuzla uğraşıyoruz bitti derken başa sarıyor şuan yok ama arada kafasında ve kulak arkasında 1-2 tane çıkıyor sirkeyle yıkıyorum ev yapımı. Kıyafetler ütüsüz olmasın nevresim hergün değiştir canım çok zor uğraştırıcı bi süreç ama maalesef kullanılan hersey hergun yıkanıyor evdekı kapı kolları vs sirkeyle siliniyor. Rabbim şifa versinn bir an önce 🙏🏽 Sizdede varmı kaşıntı vs
Ebhildav elifhaziran benm 5 yaşındaki kızımda vardı yeni dogdugunda biz hepimiz tedavi olduk ama bizde yoktu sadece kızımda vardı bebek yeni doğduğu için bişi kullanmadik bir aydır da bebekte var başa sardık
Quadera Ebhildav aynı anda keserseniz anlamazsınız neye alerji olduğunu. Benim bebeğimin alerjisi bağırsak tepkiliydi doktor önce süt ürünlerini kestirdi 2 hafta yene düzelme olmazsa sonra yumurtayı keseriz demişti.
Ebhildav Quadera ya alerji doktoruna gidene kadar kendim öyle kestim şuanda ekstra bı alerjisi olsa da anlayamam galiba vücudu bu haldeyken 😔
kku Quadera me saçma bir düşünce. Diyelim ki iki hafta süt süt ürünlerini kesti ona değilmiş İki hafta yumurtayı kesti ona değilmiş İki hafta turunçgilleri kesti ona değilmiş Ya be olduğunu bulana kadar aylar geçerse? Çocuğun vücudu mahvolmuş zaten içerisi ne durumda görünmüyor daha?? Burada mantıklı olan tüm sakıncalardan biran evvel kurtulup bebeği rahatlatmak. Bebek düzelsin sonra diyeti sırasıyla açarak neye olduğunu anlar. Bebek düzeldi diyelim ilk hafta süt ürünlerini yer bebek tepki vermezse buna değilmiş der diyet listesinden çıkarır sonra yumurtayı yer tepki vermezse diyet listesinden çıkarır gibi.
Quadera Ebhildav ya anlarsınız. Bende diyete o aylarda başladım. Kaldı ki alerji doktoru test falan yapmadı. Çok küçük testte belli olmaz dedi. Sütten kesmeye başlayın. 2 hafta içinde düzelme olmazsa sütten değildir. Sonra 2 hafta yumurta kesin. Yine düzelme olmazsa. Sonraki 2 hafta et tavuk falan kesin. Sıralama böyleydi. Doktordan ziyade sizin gözlemlemeniz gerek zaten.
Dima Kesinlikle çocuk alerji uzmanına gitmelisin, İnstagramda prof hasan yüksel var hangi şehirdesin bilmiyorum ama ara konuş imkanın varsa git o siizn ilacınız olur kıyamam kuzuya
Ebhildav Quadera anladım canım suanlik burun tıkanıklığı geçti doğduğundan beri tikaliydi bu şekilde ilerlerim bende