Cagla23- Merhaba anneler Bebegim 9 aylik oldu hala süt emiyor ayrica ek gida veriyorum Yogurt corba pure filan fakat bunlar haric henuz kati bisey vermedim cunku hala cignemeyi bilmiyor ve hic bir disi cikmadi Sizde durumlar nasil benim gibi olanlar varmi tam anlamiyla ne zaman yemek yemege baslar acaba
Elfvli Cagla23- benim kiziminda yeni dışı çıktı 10.aylik . Ama bebeklerin çenesi o kadar kuvvetli ki katı besinleri ezebiliyorlar. Ben kızıma katı besin veriyorum. Emerek.ezerek yutuyor.
superanne2 Cagla23- ya şöyle ben çatalla ezerek veriyorum mesela karnıbahar yemeği yapıyorum kıymalı çatalla ezip yediriyorum
Yarim_Kilo_Kiyma Cagla23- dişleri yok diye geçiştirmeyin. Damaklarına ile eziyorlar püre şeklinde verebilirsiniz yoksa daha sonra geç olur çok
Sarebetul Cagla23- yiyecekleri ezmesi için dişleri olmasına gerek yok 11 aylık kızım bir dişi var her şey yiyebiliyor sürekli püre yerse çiğneme gelişmeyebilir işin uzmanı değilim tabi ki ama yumuşak yiyecekleri boyutları ufak ufak büyüterek kontrollü şekilde alışır zamanla birde onunla beraber yemek yiyin sizi görsün hatta çiğnemeyi karşında abarta abarta yapmanın ben çok faydasını gördüm
Cagla23- Elfvli ben biraz korkuyorum ill cocugum veremiyorum bide sanki oda yiyemiyor cunku cabucak oksurmeye başliyor
Cagla23- superanne2 aynen bende catalla ezip veriyorum ama kimisi pankek filan veriyolar ya acaba nasil yiyolar
Eliz13 Benim kızım 8 aylık sebzeleri haşlayıp önüne koyuyorum kendi kendine yiyor hiç korkmayın dişi olmasada çeneleri çok kuvvetli verin sebze meyve haşlayın baharda mis gibi yedikçe alışacak
Nazlimu_ Cagla23- kızım 5.5 aylıkken başlamıştık ek gıdaya. Doktorum tamamen püre yapma pütürlü kalsın yedikleri demişti. Çiğnemeyi öğrenmesi lazım bu ilerde konuşmasını bile etkiler demişti. 6. Ayda direk katı vermeye başladım. Gayetde güzel çiğniyor geviş getiriyor ve hiç dişi yok. Siz katı beslemeye başladığınız zaman illaki çiğneyecek iç güdüsel olarak. Dişinin çıkmasını beklemeyin
kurabiyem28 Cagla23- merhaba, siz ne zaman veririrseniz o zaman yer. Bir an önce başlayın. Karşısında çiğneme yutma hareketleri yapn ve sesli söyleyin. Taklitle öğreniyorlar. Dişi olmasa da çiğner. Damakları sert. Kızım, ek gıdayı çok kabul etmese de çiğnemeyi biliyor. 3 dişi var. Dişi yokken öğrendi çiğnemeyi. 9+14 günlüğüz. Ek gıda ile savaşımız 5. Ayda başladı. Çoğu şey çöp😭
Mamastuna Cagla23- 9 aya kadar çiğnemeyi öğretmen lazim eğer ertelersen çok sıkıntı çıkar,disi olmasada çiğniyor bebekler,küçük küçük parçalar vermeye başla,yumuşak omlet yap mesela ,patatesi hasla ama parça ver yumusaklardan başla derim
Kayraaaaaa Cagla23- bızımkının de dışı ccıkmamıstı ama ezıp verıyorudum bence alıştırın sımdıden sonradan yemek ıstemıyorlar
Cagla23- Kayraaaaaa ya cogu kisi yanlis anlamis aslında ben pure veriyorum catalla ezip sadece baska seyler vermiyorum
monami_ Cagla23- benimki de 8.30 aylık yavaş yavaş sıvı çorbalardan yoğurttan daha katı püreye ondan da kendine böyle elinizle bölüp bölüp ufak ufak buharda haşlanmış sebze muz gibi yumuşak şeylerle çiğnemeye teşvik edebilirsiniz
Demeteymenim Oğlum 4.5 aylikken püre yoğurt çorba tarzi seylerle yavaştan baslamistim ek gidaya 6.ayinda 2 dişi çikti direk sebzeleri ezip vermeye basladim şuan 9 aylik 6 dişimiz var ama olmasaydi da ayni sekilde devam ederdim geç kalmissiniz pütürlü vermeye bir an once alistirmaniz lazim yoksa cok zorluk cekersiniz damaklari sert oldugu icin illaki eziyorlar
superanne2 Cagla23- bende veriyorum minnik koparıp veriyorum korkmayın deneyin yumuşak yaparsanız yiyebilir
superanne2 Cagla23- mesela brokoli den baslayin başlayınca yumuşak oluyor ya zaten hiç çatalla ezmeyin kopartıp verin ağzına o çiçek kısmını onunla benim oğlum cignemeyi ağzında çevirmeyi öğrendi