Nebahat123 Kızlar bebeğim uyurken en ufacık şeyde sıörayıp korkuyo. Bu normal mi, 4,5 aylık. İnanın sürekli en ufacık sese, ses olmasada sıçrıyo. Az önce uyuttum kaç defa sıçradı ayağımda inanın bilmiyorum. Endişelenmeye başladım
Betim Nebahat123 sese çok duyarlı muhtemelen, yattığı yer oda temiz olsun kırıntı olmasın, uyuduktan sonra da ayetelkürsi okuyun bebeğinize. Benim oğlum da öyleydi evde tv de açmıyorsunuz değil mi, sese duyarlılığı var zamanla geçer
Sdfaks Nebahat123 yan yatırmayı deneyin, dua okuyun ve yanına dinlendirici müzik açın öyle uyusun o sesten dolayı diğer dış sesleri duyması azalıyo
ikipamukannesi Nebahat123 bu moro refleksidir. Her bebekte doğuştan gelir ve 6.ay civarında kaybolur. 😇
Simgesayeasel23 Valla bu konudan bende müzdaripim ama araştırdığıma ve doktoruma sorduğuma göre kasılan şeklinde olmadığı sürece ve uyanıkken yapmadığı sürece (sıçrama, sabit kalma, kasılma) vs tarzı şu an için normal moro refleks dedi. Tabi bide rem olayı var bunlar sebebiyet verebiliyormuş. Bunu daha detaylı öğrenmek için bence uykudayken videoya alın ona göre doktorlar net bir şey söyleyebiliyorlar çünkü. Ve umarım biran önce biter çünkü bende kendimi böyle telkinlemekten yoruldum 🥺
Nebahat123 Simgesayeasel23 sizinki kaç aylık peki, kasılma şeklinde derken. Sıçrıyo ve korkuyo ve normal olarak korktuğu için kasılıyo ayağı ve kolu. Uzatmaktan bahsediyosnız
Simgesayeasel23 Nebahat123 hayır öyle değil Allah korusun epilepsi krizi geçirenler o tarz kasılıyo. Bizim çocukların ki dediğim gibi moro refleks ve uyurken ki rem. Yani korkma biliyorum zor panik yapılıyo ama emin olmak için doktoruna video çek göster rahatlarsın. Bizim ki 3 aylık bu arada
Nebahat123 Kızlar sadece 2 kişinin bebeği mi sıçrıyo. Neden cevap vermiyorsunuz. Gerçekten anlam veremiyorum.
Sdfaks Nebahat123 yok canım çoğu çocuk sıçrıyo benimki de aynı arkadaş dakikada 3 kere sıçradığını bilirim sesle alakası olmasa da sıçrıyor kendi kendine
Ozlmmgmail Benim de ara ara oluyordu 3 4 ay arasi. Ses olmasa da sicriyordu. Hatta bi ara yarim saat sürdü ama her on saniyede sicriyordu. Nedenini bilmiyorum. Son bir kac gundur biseyden korktugu için mi diye düşünmüştüm. Belki sizin de öyle biseyden olabilir.