tostosata Gece uykusuna kaçta yatıyor. Ya da uyanık olduğu süreç içerisinde ne gibi aktiviteler yapıyorsunuz. Uykuya direnme var mı. Aynı odada mı yatıyorsunuz. Odanın ısı ve nem derecesi ne kadar/ona göre tog değeri olan uyku tulumu giydiriyor musunuz. Işıklandırma ya da gece lambası kullanıyor musunuz. Uyku eğitimi vermiş miydiniz, kaçıncı ayında. Dışarıda yeterince zaman geçiriyor mu. Yeteri kadar kaliteli uyaran söz konusu mu?
Yani genelde uyku sorunu yaşayan bebeklerde ailelere bu tarz sorular soruluyordu. Yeğenim okul çağına kadar uyku problemi çekmişti. Bunlar da ablamın dikkat ettiği konulardı ezberlemişim bile bazılarını. Bu sürece ve ablamın delirmelerine çoğu zaman şahit olduğum için ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Uzman tarafından soruların cevabı da makul kabul edilirse fiziksel bir muayeneden geçiyor. Yine bir şey yoksa zamana bırakılıyor maalesef. Tabi daha aklıma gelmeyen birçok şey var. Ben kendi bebeğimde uyku sıkıntısı hiç yaşamadığım için bizzat araştırma içine girmedim.