Emine_2222 Kızlar fransada yaşıyorum 1 ay sonra türkiyeye geleceğim bebeğim 3,5 aylık şuan menenjit aşısı ve rota virüüs aşısı yaptırmadık yapılmalımı sizce yapılıyosa kaçıncı ayda yapılıyo şimdi yaparlarmı
aybikreis Emine_2222 3 ve 5.ayda yapılıyor özel aşı zaten. Eczaneden aşıp bir sağlık kurumuna gidince yapıyolar. Ve kesinlikle yapılmalı, rota virüsü tehlikeli. İleride keşke dememek için yaptırın
_YanakReisinAnnesii Emine_2222 ilk dozun en geç 3 buçuk ay da yapılması gerekiyor diye biliyorum ben , doktorunuza danışın vaktini mutlaka
Laydaren Emine_2222 Bildiğim kadarıyla rota aşısının ilk dozu bebek doğduktan sonraki 100. Günü geçmemeli. Bence şart, evet maddi şartlardan dolayı yaptıramayan çok aile var. Ama Türkiye’de çok fazla görülmeye başladı artık.
Aslmra80 Emine_2222 rota virüsü özellikle bunun aşısı yapılmalı ben yaptirmadim ama o kadar pişmanım ki . Keşke yaptorsaydim dedim yani. Çevremde geçiren bebekler oldu çok kötü atlattilar. Kızımda adeno virüs olmuştu rotanin bir degisiymis mutlaka yaptırın
rabia87 Rotavirüs aşısı 3 ay ve 5 ay da yapılan 2 doz şekşindeki aşılar ben oğluma yaptırdım ama yaptırmayan da çok
Emine_2222 Laydaren ben framsada yaşıyorum 20 günlüğüne gelecez türkiyeye şuan framsada yapılıyormu bilmiyorum
Emine_2222 Aslmra80 oğlum 3,5 aylık oldu zamannı geçmiş demekki ne yapmam gerekiyor peki şimdi şuan morelim bozuldu ya korkuyorum
Aslmra80 Emine_2222 2 ila 3 doz uygulanıyor ilk doz 15 haftaliktan önce uygulanır diye biliyorum son doz da 8 aylık olana kadar . Tam anlamıyla geç kalmış sayılmazsınız maddi durumunuz var ise hemen bir doktorunuzla görüşme sağlayın.
Cemre_61 Emine_2222 yaptırmayayı düşünmeyin bile mutlaka yaptırın ben oğluma rota aşısı yaptırmış olmama rağmen 5 gün hastanede yattık çooook zordu aşılı olmasına rağmen böyle atlattıysa aşısız olsaydı düşünmek bile istemiyorum 😞
Emine_2222 Cemre_61 ama. Geçmiş galiba zamanı oğlum 3 ay 17 günlük şimdi ne yapacağımı bilmiyprum keşke daha önce öğrenseydim çok üzüldüm ya
Poyrazin_annesii Annem kardeşini rota vırüsünden kaybettı. Valla o korku bana yettı hemen yaptrdm. Aşılar cok pahalı ama 😔
Deletedmom_75 Poyrazin_annesii Lütfen yanlis anlamayın kotu niyetle söylemiyorsunuz ama burada taze anneyi endişelendirmeyelim yani doktor zamani gecmis dese bu okudugunuzla cok etkilenmez mi. Sadece olun onemli diye gecistrebilirsiniz. Zamaninxa burada benixe gereksiz yere korkuttular endiselndirdiler ben kafahi yiecektim
Emine_2222 Aslmra80 yok parası önemli değil de ben fransada yaşıyorum burda yapılıyormu veya burdaki adı ne onuda bilmiyorum
Aslmra80 Emine_2222 internetten araştırma yapın gittigniz hastane var mi yada Fransa’da cocugunuzu götürdüğünü bir doktor sorun
Ecemilay Emine_2222 bence gerekli bu ara salgın var ve çocuklar kötü bir şekilde ishal oluyorlar ve hastaneye yatmadan da iyileşemiyorlar ben hastaneye vereceğim parayı aşıya vermeyi tercih ettiğim için yaptırıcam koruyuculuğu var yaptır için rahat etsin dediler çocuğumdan önemli değil sonuçta
Mircet Emine_2222 ben yaptırdım kızıma.Bence şart.Görümcemin oğlu rota oldu aşısı da yoktu, 2 hafta hastanede kaldı maşallah iştahlı kilolu bir bebek yavrum eridi resmen