BarlasMomm Merhaba kızlar, oğlum 2 yasina girmesine az kaldı. Emzirmeyi sonlandirmak istiyorum artık ama aklima takilan bir soru var cevaplarsaniz sevinirim. Emzirmeyi bırakınca mastit olmamak için ne yapmak gerekiyor?
pandemibebegi BarlasMomm Birden kesmemeniz gerekiyor. Öğünleri azaltarak bırakacaksınız. En son artık tek öğün kalacak sadece o zaman vereceksiniz diğer zamanlarda vermeyeceksiniz çocuk alsiiyor istemiyor zaten. Tek ogune düştükten sonra da ara ara dikkatini dağıtarak bazı günler emmemesini sağlayacaksınız. Ama illa isterse vererek. Böyle böyle farkettirmeden hem bağını azaltmış olursunuz hem de mastit olmazsınız. Hem de guven bağı zedelenmez. Ben şu an öyle yapıyorum yavaş yavaş unutuyor gibi. Ve en önemlisi yıpratıcı olmuyor çocuk için. Eminim çok yakında kendisi unutacak ve istemeyecek. Her gün istemiyor çünkü.
Bebegim17 BarlasMomm emzirmeyi azaltarak bırakırsanız sütünüz de kendiliğinden azalarak biter diye okumuştum. Direk bir kerede kesmek yerine zamana yayarak azaltarak bitirmek hem bebek için hem de sizin için daha iyi olacaktır fikrimce.
kahvekokusuu BarlasMomm azaltarak biraktirmak en iyisi benim oglum uyanik oldugu zaman hep emmek isterdi haliyle bir kac saat emmese memeler taş gibi olurdu ben azaltarak biraktirdim günde 2-3 kereye düştükten sonra bi gün emmeden kendi kendine uyudugunda bi daha emzirmedim demekki artık zamanı gelmiş diye düşünerek 🤗 arada yine sizliyordu ılık suyla duş alınca geçiyordu
BarlasMomm pandemibebegi cok tesekkur ederim. Bende gece beslenmesini kestim. Gun icinde de sadece 3 kez veriyorum. Sabah, ogle, aksam. Bu aralar hatta 2 ye dustu diyebilirim boyle devam o zaman 😊
BarlasMomm Bebegim17 cok tesekkur ederim bende azaltrak gidiyorum ama mastit olur muyum diye endise ettim biran
BarlasMomm kahvekokusuu cok tesekkur ederim şuan bende azaltarak gidiyorum ama korktumda mastit olur muyum diye. Daha once 2 defa yasadim cunku cok zor gecmisti
AcarHHF BarlasMomm gece emmesini nasıl kestiniz? Ben de düşünüyorum ama bebeğim meme bağımlısı. Sabaha kadar 8 defa uyanır emer yatar
pandemibebegi BarlasMomm Aynen bir süre 2 ogune devam edin sonra caktirmadan hazır olunca bire düşürün . Ama hangi öğün oldugunu bilsin. Diğer zamanlarda bir açıklama yapın. İşte öğlen emecegiz şimdi süt bitmiş o zaman gelecek. söz verdiyseniz de o unutsa da verin güven kazanacak çocuk boşlukta hissetmeyecek. Meesela biz sadcee uyaninca yapıyoruz . Bazen aklına geliyor öylesine istiyor deniyor beni. Ama asla eskisi gibi bağırıp cagirmiyor. 5 6 gündür de her gün istemiyor. Dikkati dagilirsa unutuyor . 24 aylık olur olmaz kesilecek diye birşey yok. Önemli olan çocuğu mutsuz etmeden yavas yavaş unutmasini sağlamak. Zamana yayın. İnşallah Allah bana da size de kolaylıkla a bıraktırmayi nasip etsin.
BarlasMomm AcarHHF benim bebegimde saat basi meme diye aglayarak uyaniyordu. Yani 2 senedir uyku uyumadim gece bi gece tak etti artik canima. Gece emzirdim yatirdim. 1 saat sonra uyandi salladim agladi ciglik kiyamet koptu su verdim daha cok agladi. Ben gecede azaltarak biraktirdim saat basi uyandikca geri uyuttum zor oldu ama gece 3 defa emzirdim mesela sonra 2 ye dusurdum sonra tek emzirme yaptim en son hic vermedim. Cok agladi ama bu asama 1 ayi buldu. Simdi uyaniyor yine arada agliyor meme diye ama besiginde sallayip uyutuyorum. En azindan simdi saat basi uyanmiyor
esmanuursss BarlasMomm merhaba bende yeni bıraktım 1 hafta oldu süt dolduğunda göğsünüz piştiğinden sütü sağıyorsunuz yavaş yavaş bıraktırma şansınız varsa öyle yapın o zaman sütünüz de yavaş yavaş gider ama bianda kesicekseniz benim gibi kızım fazla bağımlıydı ben öyle yaptım sütünüzü sadece sizi rahatlatacak kadar ağrıyı şişliği alacak kadar sağıyorsunuz onun dışında sürekli sağma yapmayın ki sütünüz tekrar gelmesin benim bi göğüsüm şişmişti ama ağrı olmuyordu ben sağmadım şuan indi sütüm de yavaş yavaş çekiliyor -
AcarHHF BarlasMomm uykusuzluktan yorgunken buna nasıl dayandıniz? Gerçekten çok zor bir süreç. Tebrik ederim sizi
watermelonlove BarlasMomm Ya azaltarak nasıl kesiyorsunuz çok korkuyorum bu dönemden… Şuan kızım 16.5 aylık meme ağzında gezecez artık durup durup meme istiyor tam bir meme bağımlısı oldu ayrılık kaygısı bu dönemde en yüksek seviyelere geliyormuş ondan böyleymiş sonrasında azalıyor mu bu kaygı nasıl azalttınız ya ben şuan bazen bu kadar sık emme isteğinden bunalınca vermeyeyim dediğimde kıyameti koparıyor ağlıyor gece beslenmesini kesmiştik geri başladık düşünün saatlerce ağlıyor gece artık dayanamadım ağlamasına o derece
BarlasMomm watermelonlove sevdigi bir atistimalik var gerberin muzlu yıldız seklinde onu veriyorum severek yiyor. Yada kitap okuyorum, etkinlik falan yapiyoruz ilgisini baska bir yere cekiyorum hemen o an