omerinannesi_2705 Bebeğim nerdeyse 7 aylık kahvaltıda neler yapabilirim hergun aklıma farklı birşey gelmiyor 🥺 sizler neler yapıyorsunuz
Elizkusannesi26 omerinannesi_2705 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne peyniri bir çay kaşığı tahin bir çay kaşığı pekmez ve çeyrek avokado koyuyorum karıştırıyorum bezen içine çeyrek muz ekliyorum bazen zeytinyaginda yumurta pisiriyorum bazen ıspanaklı omlet yapıyorum pankek düşünüyorum ama henüz denemedim tarhanalı yumurta yapabilirsiniz
Emfa13 Elizkusannesi26 bebeğinizin dişi var mı masallah omlet pankek yiyorsa yedi aylıkken benimki katı şeyler yiyemiyor da 🙂
omerinannesi_2705 Elizkusannesi26 tarhanalı yumurta nasıl yapılır tarhana için küçük diye düşünmüştüm çorbasını falan yedirmiyorum sizin bebeginiz kaç aylık?
Elfvli Emfa13 disinin olmasına gerek yok çeneleri cok kuvvetli ezebiliyorlar. Bende yumurta sarısı, bir yk yulaf ( ince öğütülmüş kullanıyorum ben ) bir tatlı kaşığı labne peyniri birazda sut koyuyorum ( su da olabilir ) çarpıyorum. Tussuz tereyağı ile pişiriyorum. Zaten ipek gibi yumuşacık oluyor. Yanına da mandalina suyu yada ıhlamur yapıyorum. Bu da bir alternatif olabilir. Benim kızım 10 aylik 1 tane dişi yeni çıktı daha ama ekmek bile yiyebiliyor. Korkmayın. Sadece kontrollü verin yeter.
EylulBuse Bebe bisküvisi, yumurta sarısı, avakado, muz, pekmez.. Bazen içine cevizde rendeliyorum ben. Peynir de ekleyebilirsiniz en fix kahvaltı birazcıkta zeytinyağı gezdirin tamam🥰🥰
omerinannesi_2705 EylulBuse nerdeyse her gün bunu yapıyorum bebeğimde çok seviyor ama farklı birşeyler yapıyım diyorum 😂 çoğu bebek seviyor galiba 🤩 teşekkür ederim
Elizkusannesi26 omerinannesi_2705 Ben çorbasını da yapıyorum 1 tatlı kaşığı tarhanayı 1 tatlı kaşığı zeytinyağında kavurun daha sonra yumurta sarisina yarım çay bardağı şu koyuyorum ve kavurdugum tarhanaya ekliyorum pisiriyorum şu koyunca yumurtaya daha yumuşak oluyor damagiyla ezip yiyebikiyor bebeğim 7 ay 19 gunluk
omerinannesi_2705 Elizkusannesi26 hmm anladım deneyeyim o zaman bende sindirimi biraz zor diye tercih etmemiştim 🌺
Elizkusannesi26 omerinannesi_2705 Ben çorbasını 6.5 aylıktan beri yapıyorum bir sorun yasamadik bebek tarhanası zateb
omerinannesi_2705 Elizkusannesi26 bebek tarhanası nereden alıyorsunuz? Sağlık ocağındaki ebe dedi diye pimpiriklendim bende yoksa biz falan tarhanayla büyümüşüz bişey olmamış 😂
Elizkusannesi26 omerinannesi_2705 kesinlikle öyle 😂benim komşum yapmıştı torunları için ondan satın almıştım ben