Alyabebekkk Merhaba kızım bronşiolit olmuş ventosal ve cortair verdi. Ventosal için 1 tüp ventosal ve 2 cc serum fizyolojik demiş fakat cortair için bişey yazmamış reçeteye acaba o tek mi veriliyor bilgisi olan var mı
Yusufhamza71 Alyabebekkk evet canım bızım recetemızde aynı sekılde contaır sabah aksam 1 tane demıs bızım doktorumuz
anneyimben- Alyabebekkk ventolin ve serum fizyolojik birlikte veriliyor. Cortair başka birşeyle verilmez onu tek başına vericeksiniz. Bizde kullandık 10 gün boyunca aynı ilaçları. Önce serum fiz. ve ventolini verin bronşları açılsın. 10 dakika sonrada cortair tek başına verin.
Minnakkk Alyabebekkk cortairi bize sadece geceleri yarım olcege 5 mi izotonik ile verin dedi doktor oglum 16 aylık
PatronBebek anneyimben- yoo bazı doktorlar karıştırılmasını tavsiye ediyor. Bizim doktor ventolinle cortairi karıştırıp verin demişti hatta
Ebrunur anneyimben- hayır bende şu an kullanıyorum üzerinde %9 yazam serumdan 2cc eklemeniz gerekiyor . İki haftadır kullanıyorum .
anneyimben- Ebrunur biz serum fizyolojigi 2 cc kullanıyorduk her yapmaya. Ventolinle cortairi tüm kullandık. Sanırım bebeklerin durumuna göre karar veriyor dr ölçeğe
Tiredmomy Alyabebekkk Yanlış bilgi vermeyeyim ama biz şu şekilde kullanıyoruz cortair i tam sabah akşam olmak üzere ventolini ise %9 lık bi serum var onunla karıştırıp günde 3-4 kere veriyoruz doktor o şekilde yazdı bize
burjuvaanne Alyabebekkk simdi gunde dort kere ama şu şekilde Saat 10:00 - 1 cortair 1 ventolin karistirmayin ayri ayri 14:00 - 1 ventolin 17:30 - 1 ventolin 21:30 - 1 cortair 1 ventolin karistirmayin 10 ar dk mi ne suruyor zaten gecmis olsun
Kutay_22 Kutay_22 8 aylıkken kullandık. Cortair in yarısını ve serum fizyolojik 2ml karıştırıp buhar verdik
Ebrunur anneyimben- Buda olabilir tabi . Doktor ilaç tek başına ağır açmak gerekiyor dedi. Ben şu am ventolin içinde diğeri içinde açmak için kullanıyorum.
burjuvaanne BabyBade 1 bucuk yaş ama kapsuller hepsi icin ayni şekli burna damlatilan o seffaf tek sıkımlik serum fizyolojik kadar yani bende sormustum daha kucuk olsa ayni miktarmiydi evet demisti doktorumuz
Offanne_ Alyabebekkk Anladım doktor daha iyisini bilir tabi. Benim kızım 2 yaşında her defasında sabah akşam yarım verdiriyor doktorumuz