Beyzamnnt merhaba tüm anlattığınız durumlar benim oğlumda da vardı istanbulda bir çok doktora götürdüm hiçbişey yok dediler ancak şüphem hiç geçmedi özel eğitim öğretmeninden yöneldnirme aldım kendi kendime evde eğitmeye çalıştım, komut almasını sağladım işaret etmiyordu etmesini sağladım ancak konuşmaya gelince tıkandım 18 aylkktı anne baba demiyordu. Sonra ses kartları aldım onlara çalıştık sonra anne baba demeye başladı yine de yetmediğini hissettim ankarada sabri hergüner doktora götürdüm 24 aylıktı şüphe var dedi benim düşündüğüm gibi istanbulda bir iki merkez deneyerek en sonunfa verimli bulduğum bir merkezde evime 40 km uzaktaydı bir saat bireysel ders bir saat ergoterapi aldı 5-6 ay. Şuan 4 yaşında benim givi konuşuyor tuvalet eğitimi çok kısa sürede hallettik kreşede gidiyor hastalıklardan dolayı 1 aydır gidemese de. Uzun lafın kısası çocuğunuzda gördüğünüz eksikliklerin değilmesi için internetten araştırarark oyunlar kartlar vs ile çalışmalar yapın inannın en iyi eğitimci anne babalar, ismi otizm olsun olmasın yaşıtlarını yakalayabilmesi için en önemli şey anne gözlemi ve bunların tamamlanması ..