cicikom Bebek yenidoğanken göğüslerimiz henüz terbiye olmamış oluyor. Bu nedenle aşırı süt üretimi oluyor. Bu dönemde göğüsleri yeterince boşaltamazsak bir süre sonra bebek yağlı sütten çok ön süt içip şişiyor. Göğüsler de iyice taş gibi oluyor. Bebek büyüdükçe göğüsler yumuşuyor, terbiye oluyor ve bebeğin ihtiyacı kadar süt üretiyor. Sertleşmese de memede o anlık bebeğe yetecek süt bekliyor oluyor genelde. Bazen de meme bomboş olsa da bebek emerken anlık süt üretimi oluyor. Mesela ben sağ göğsümü emzirirken tam bebeğimin lıkır lıkır içtiğini duyduğum anda sol göğsüm sızlar ve süt dolar, akmaya başlar. Göğüsler ortalama 2-3 saatte bebeği doyurabilecek kadar dolar. 3.bebeğimi büyütüyorum. Tecrübelerim bu şekilde. Kızımı 27 ay oğlumu 19 ay emzirdim. Küçük kızım 4 aylık. Tek meme ile doyuyor. Bu nedenle diğer memeye geçmesi 4 saati buluyor. Sağarken ilk dakikalar 1 damla bile sütüm olmasa da 15 dakika sağımda 100- 120 ml civarı süt çıkıyor tek memeden. Yani süt üretiminde memenin uyarılma süresi de önemli.