Merhaba kızlar. Kızım 6.5 aylık ve kakasını tuvalete yapıyor. Bu konu hakkında sizlere de fikir olsun diye yaptıklarımı anlatmak istiyorum.
Öncelikle doktorumuzun tavsiyesi üzerine doğduğundan itibaren geceler eğer kaka yapmadıysa altını almadım. Doktorum bu şekilde yapmaya devam edersem zamanla geceleri kaka yapmayacağını sadece gündüzleri yapacağını söylemişti öyle de oldu. Kızım geceleri kaka yapmaz. Çevremdeki herkesden çocukların özellikle kakalarını tuvalate yapmayı istemediklerini korktuklarını duymuştum. Bu yüzden bende ne kadar erken alıştırırsam o kadar iyi olacağını düşündüm. Ek gıdaya 5.5 aylıkken geçtik ve geçmemizle birlikte kakası katılaştı ve kaka yaparken bunu dışarıya belli etmeye başladı. Bi süre gözlemledim takip ettim genelde yemeklerden sonra ıkınmaya başlıyordu. Ne zaman bezini açsam sanki kabız olacakmış yada olmuş gibi çok az kaka yapıyordu. Altında bez olduğu ve genelde oturur pozisyonda yaptığı için zorlanıyordu. Bende tuvalete yaptırmaya karar verdim. Bakıyorum ıkınmaya başladığı an hemen bezini çıkartıp tuvalete oturtuyorum. Bu sayede çok daha rahat kaka yapıyor. nerdeyse 1 ay olacak tuvalete yapmaya başlayalı ve artık bezine kaka yapmıyor. Bu sayede günlük tükettiğimiz bez sayısıda azaldı 🥳🥳
Sizlerinde sormak istediği birşey varsa seve seve cevaplarım 🥰