Merhaba anneler..
19 Ocakta 2 yaşımıza gireceğiz Bu ayın 19′unda 23 Aylık olacağız Hatta içindeyiz.. Sizlerin bebeklerinizin İştah durumu nasıl ? Biz hiç bir şey doğru düzgün yemiyoruz desem yeridir. Bugün doktor kontrolünden geldik Kilosu 9.865 Boyu 80.5 Doktor kilosunu düşük buldu kan tahilili istedim acaba demir eksikliği olabilir mi bu yüzden iştahsızlık olabilir mi diyerek Ama şükür ki değerlerin tam yerinde hepsi iyi Fakat iştah yok dedik doktora Möllers balık yağı verdi Nutrigen Karadut özlü iştah açıcı şurup verdi Ve diş macunu fırça önerdi artık başlamalısınız dedi. Eğer
çok kilo alsın istiyorsanız mama yazabilirim dedi ama istemedim çünkü daha öncesinde Toz ve Sıvı mama denedik ne kilo da artış ne azalma sabitti yaklaşık 1 aydır bu iştahsızlık sorununu yaşıyoruz yediği sevdiği şeyleri yememeye başladı . Çocuk doktoru 4 öğün oluşturmanız gerekiyor dedi. Sabah 8 de uyanıyor ise 9 da kahvaltı yaptırın 12-1 arası öğle yemeği uyuyup uyandıktan sonra Ara öğün olarak Elma veya yoğurt dedi ve sonra akşama.yemegi dedi. Mesela örneğin patlıcan yemeği siz sevmiyorsanız çocuğun yanında sevmediğinizi sevmeyerek yediğinizi belli etmeyin çünkü çok akıllılar dedi hafızaya kayıt ediyorlar anne baba sevmiyor yemiyor bende yemeyecegim gibi dedi. Sabah yedi öğle yedi ama ara öğün yemek istemedi süt verme dedi İkinci günde yine aynı şekilde ara öğün istemedi ise üçüncü gün ara öğünü kes dedi Sabah öğle yemeği sonrasında akşam yemeğine kadar aç dursun dedi. Biz bir yetişkin olarak çubuk kraker ile doymayız ama onlar 2 tane çubuk kraker yediklerinde diyarlar abur cubura da yüklenmiyoruz dedi Zaten abur cubur dahi yemiyoruz. Bu şekilde bir deneme sürece girdik bakalım Yemek yedirmeye başlayacağım zaman ağlama krizlerimiz başlıyor tez zamanda düzelmesi umut ediyorum Sizler bu durumu yaşadınız mı böyle bir süreçten geçtiniz mi 2 yaş sendromu erken mi yaşıyoruz diye de düşünüyorum bilemiyorum Ellerimiz sürekli ağzımız da Salya da akitiyoruz biraz doktor baktı henüz çıkan diş yok dedi fakat bilemedim.. Süt verirken de önce yemek sonrasında süt ver dedi.. umarım düzelir … Bu bir süreç ve geçici biliyorum Fakat çok zorluyor umarım hemen bir düzelme yönüne gireriz 🙏🏻😔
Sabah kahvaltı öğle yemeklerinde neler veriyorsunuz Tecrübelerinizi tavsiyelerinize açığım.. Her zaman aynı şeyi de kabul edip yemiyorlar değişik şeyler de deniyorum umarım ki düzeleceğiz ..