Zuleyha__19 Kızlar bir aylık bebeğim var üç saatte bir 70 cc veriyorum çabuk acıkıyor ama fazla verince de kusuyo demek ki doymuş diyorum , siz ne kadar veriyorsunuz acaba şimdi mama içeli iki saat oldu aranıyo 🤷🏽♀️
Ugggg Zuleyha__19 emzirirken de mama verirken de saate dikkat etmedim .diyelim açıktı saati dolmadiysa vermicekmiyiz.bence ac oldugunu belli ettiği sürece ver.kusma konusundada biraz bekle hemen hareket ettirme .şuan saatine daha varsa 70cc değil 40 cc yap.boyle böyle alışıp dengelersin.
Elifnur_drsn Zuleyha__19 benimde şuan 3 aylık bebeğim var ve ben 1 aylıkken 60 CC veriyordum yetiyordu çok verrsen hem hazımsızlık oluşur hemde mideyi büyütür
nrtn1234 Zuleyha__19 cnm kendime buny görev edindim sana da yazacağım, bebeğine biberonla mama verirsen memeyi bırakacaktır, benim öyle oldu 3 aylık sadece gece emzirebiliyorum. İlk aylar sütüm oldukça azdı mecburen mama verdim, şimdi sütüm arttı ama emmediği için sağıp veriyorum. Emmemesinin tek sebebi biberon. Paylaşmak istedim😢
Zuleyha__19 Aycan12 emziriyorum ama sütüm oldukça az 😥 Ugggg yani mama ya sonuçta anne sütü olmadığı için insan çok yüklemekte istemiyor bebeğe hani annenin göğsü gibi her istediğinde vermeye gönlüm razı gelmiyo o yüzden saat koydum üç saat dolmadan vermemeye çalışıyorum bugün sadece iki saatte verdim onda da az yapıp verdim dediğiniz gibi , acaba 70 cc yetmiyo mu diye düşündüm de 🤷🏽♀️
Ugggg Zuleyha__19 tabi ilk emzirme oncelilikli olmalı .ben malesef bunu yapamadım acemilik insan ayarlayamiyor memeyi bıraktı sütum azaldı.yetmedigini dusundugunde az cogalt.buyudukce gerçekten daha çabuk acikiuorlar .
Zuleyha__19 Ugggg bende ilk önce göğsümü bitirmesini sağlıyorum bazen çok az geliyo sinir oluyo mecbur kalıp mamaya yöneliyorum bazen çok güzel içiyo ama her türlü mama veriyorum 🤭
ayazasaf Canım 70 i nasıl ölçüyorsun ? 30-60-90 olarak gidiyor ya ondan sordum 2 saatte bir 30 cc vermiştim ilk zamanlar 40 günlükken yavaş yavaş 60 a çıkardım 2. Ayı bitti şimdi bazen 60 bazen 90 yiyor ama fazla gelirsede kusuyor
Zuleyha__19 ayazasaf canım 2.5 ölçek 70 cc ye denk geliyor , aralarda da çizgiler var bizim biberon 60-80 olarak gidiyor aradaki çizgi de 70 🥰
ayazasaf Zuleyha__19 biberonda varda kuzum mama ölçeğinden tam ayarlıyamıuorum ondan bende bazen hassas teraziyle tartıyorum çünkü 😞
Zuleyha__19 nrtn1234 biliyorum canım biliyorum farkındayım 😞 ama doymuyo sütümde artacağı yerde azalıyo sanki ne yapayım ki 😞 hep çok heves etmiştim iki yaşına kadar emzirmeyi ama olmadı napalım nasip böyleymiş
nrtn1234 Zuleyha__19 yok ben mamayı bırak demiyorum, ben de hala mama takviyesi de yapıyorum. Alternatif yöntemlerle vermeni tavsiye ediyorum, mesela eds yöntemi, eğer bebeğine kendin bakacaksan Harika bir yöntem, hem sütü de artırdığı söyleniyor,,,