Deletedmom006 Tam 4 ay koliği zirvede yaşamış ve doğumdan 20 gün sonra 22 kilo vermiş bir anne olarak söylüyorum ki bebeğinizi rahatlatan şeyleri kullanın. Bu sallamaksa sallamak, süpürge sesiyse süpürge sesi. Kolik bebeklerde durum çok farklı baştan sallamaya alıştırmak diye bir şey söz konusu değil. Başka çaresi kalmıyor insanın, bebeği çatlayacak gibi bağırırken mecbur kendini sallarken buluyorsun. Biz eşimle 4 ay aynı sofraya oturmadık, birlikte çay içemedik. O yemek yerken ben pilates topunda zıplardım kucağımda bebeğimle, ben yerken de o. Nöbetleşe yani. Gecenin 4 ünde pilates topunda zıplamışlığım az değil. Hamak beşik almanızı tavsiye ederim ucuna bir ip bağlar yattığınız yerden sallarsınız rahat olur. Bebeginizi mümkün olduğu kadar temiz havaya çıkarın aşırı rahatlatıyor kolik bebekleri. Süpürge sesi değil de YouTube ’da kolik bebek müziği siyah ekran var onu açın hem siz de rahatsiz olmazsınız rahatlatıcı bir ses. Ek olarak da sabredin, gerçekten geçiyor. Ama maalesef bu süreç yıpratıcı destek alma imkanınız varsa alın derim. Ben gurbetteydim nöbet usulü çalışan eşimden Başka kimsem yoktu. Elhamdülillah o günleri atlattık unuttuk gitti bile. Gececek az daha sabır 🌸