Esmakyt Pdw’niz bir tık düşük. Kemik iliğindeki trombosit üretimiyle alakalı bir sorun olabilir genel olarak bakıldığında ama kullanılan bazı ilaçlar ve viral enfeksiyonlar da buna yol açabiliyor. Ferritin değeriniz çok düşük demir alınımında bir sıkıntı olabilir. Lökositiniz bir tık düşük akyuvar sayınızın biraz azalmış olduğunı bu yüzden de bağışıklığınızın düşük olduğunu gösteriyor. Nötrofil ve lym de aynı şekilde bağışıklığınızın düştüğünü gösteriyor. Bunların sebebi viral bir enfeksiyon olduğu gibi başka birçok şey olabilir. Ferritin hariç değer aralıklarında fazla bir fark yok o yüzden şimdilik endişelenmeyin bence. Yaşınız, aldığınız ilaçlar, beslenme düzeniniz, geçirdiğiniz hastalıklar, kalıtsal olan ya da olmayan bir hastalık vs gibi bilgilere sahip olan doktorunuz bu tahlilin bütününü göze alarak net bir bilgi verecektir size. Ben sadece bilgim kadarıyla açıklamak istedim. Sağlık en hassas konudur benim için, yanlış bir bilgi verdiysem bu alanda daha bilgili arkadaşlar düzeltirse sevinirim. Bir yanlışım olduysa kusura bakmayın, şimdiden geçmiş olsun.