Sumiree 7 ay 10 günlük kızım var şimdiye kadar sorun olmadı ama ataktanmıdır bilmiyorum son bir haftadır üstümü giyinirken başlıyo ağlamaya sanırım artık büyüyo farkına varıyo gitmek gelmek ne demek oldugunu geliyo yanıma ayaklarıma kapanıyo ağlıyo namazdayken öyle olunca hızlı kılıyorum kabul oluyomu hiç bir fikrim yok evde yanlızım genelde o uyurkrn kılmaya çalışıyorum ama misal bu ikindi vakti şimdi anca uyudu baktım vakit geçmek üzere siz nasıl kılıyorsunuz yani çocuğunuzu nasıl oyalıyosunuz kılarken
Ilosumm Sumiree benimki şimdi 17 aylık sabah ve öğle namazını uykusunda denk geliyor ikindi ve akşam namazı sadece yanımda oluyor oynuyor. Yatsıyı da onu uyutup kılıyorum ama benim ağlaması değilde koltuk masa tepelerine çıkıyor korkuyorum düşecek diye o yüzden 2 vakti hızlı hızlı kılıyorum 😑
ruveydaensar Sumiree benim kızım bile şimdiden yalnız kalmaktan hoşlanmadığı için mızırdanır öyle ben namazdayken . büyüdükçe daha zor demekki burda bekleyim tavsiyelere ihtiyacımiz olacak belli ki ☺️
[silindi] Sumiree İlk zamanlar evet namaz kılarken özellikle ağlıyor önüne falan geçiyor ama sonradan alışıyor ben hiç ellemedim Siz de ellemeyin yani tepki vermeyin sonra da siz namaz kıldıkça alışıyor zaten
Msstiskaya Sumiree Kabul oluyormu diye bende çok sorgulasam da bırakmak istemiyorum. Zaten iki ay oldu başladım ve Allah’ın izniyle bırakmayacağım artık. Kızım 3 e basacak 1 ay sonra. Amin yapicam kızım diyorum kılarken hep yanımda secdede sırtımda otururken yanağını öpeyim diye ağzıma yapistirmasi mi dersiniz bilmiyorum nasıl kildigimi. Peygamber efendimizin torunları da sırtına çıkarmış hep diye aklıma getirip Rabb’im sen kabul et diyerek Allah’a sığınıyorum yine.
Sumiree Ilosumm haraketlenince daha zor doğru söylüyorsunuz benimki geliyor yüzüme bak der gibi bişeyler mırıldanıyo oturunca yüzüme dokunuyo ağlıyo tek elimle kucaklıyıp kucagıma otutturuyırum bazen namazım bozuluyomu onuda bilmiyorum öyle yapınca
merkursavascisi_06 Sumiree umredeyken bi kadın yanımda namaz kılarken bazen çocuğunu kucağına alıp devam ediyordu o görüntü geldi gözümğn önüne 🥰 ya benimki şimdi bile beni görebilecek açıya koyuyorum secdeye vardığımda göremeyince mızlıyo ben de hızlı kılıyorum vicdanım huzursuz😔
HnfAltn Sumiree kıbleden yönünüzü döndürmez, ve 1 saf (1kişilik yer)miktarından fazla, ilerlemezseniz (2 ayak birden yerden, kalkmicak) bozulmaz. Birde ameli kesir ameli galil kısmı var onuda araştırabilir siniz
Sumiree ruveydaensar şimdiye kadar oyuncak sepetini döküyodum önüne oyalanıyodu şimdi artık farkına vardıkça zor oluyor bu vakti kaçırdım uyuyayım diyesiye kadar birde memede uyuyor iyice dalmasını bekliyorum rabbim affetsin
ruveydaensar Sumiree tahmin edebiliyorum vakitler de kısaldı zaten şu sıralar ama planlarımiz arasında namazı ilk sıraya alırsak daha kolay olur. bazen önce karnımı doyurayim sonra namaz dersem kızım o sıra iyiyken sabrı taşıyor namaz kılarken çok huysuzlaniyor ama önce namazımı kılmış olursam yemek yerken ben onu bı şekilde idare edebiliyorum. doğru bı planlama yapmak önemli bence .
Sumiree ruveydaensar kesinlikle bende öyle yapmaya uğraşıyorum öylede yapıyordum ama uykusu vardı doyurup altını aldım uyutamadım kucakta gezdirdim uyumaya daldı saate baktım 1 saat var yanından kalksam anında uyanır hiç kılamam vakit geçti halbuki ilk rabbimin emri gelmeli 😔
Sumiree [silindi] ya umarım öyle olur bu ay bir değişik zaten normalde o oynarken başka odaya gitsem ya ğesimden gelirdi yada oyununa devam ederdi şimdi oturup katılır gibi ağlamaya başlıyor inanın tuvalete bile gidemez oldum bi an önce düzelir inşallah bende siz gibi bittikten sonra alıyorum kucagıma seccadeyle oynuyoruz sesli dua ediyorum ama şimdilik anlamıyo sanırım
ruveydaensar Sumiree derdinizin güzelliği ♥️ Allah sizden razı olsun ve hepimzie mağfiret etsin inşallah 🤲🏻
Sumiree ruveydaensar aminnn cümlemize, aslında iki gündür soracağım utanıyorum hem kalbimin zedelenmesi den hemde herkesin ibadeti kendine burada sorarsam maneviyatım bozulur diye ama belki bi yöntem vardır diye sordum
Sumiree Msstiskaya ay rabbim devamını getirsin bırakmayın sakın dediğiniz gibi bende peygamber efendimizden güç alıyorum torunlarıyla oynarmış namazda içim bir nebze ferahlıyor ama bazen hızlı kılıyorum orda sıkıntıya düşüyorum
Sumiree merkursavascisi_06 rabbim bizlerede nasip etsin çocuklarımızla umreyi ♥️♥️♥️♥️♥️ bende onun gibi oturduğum zamn alıyorum kucağıma yüzüme dokunuyo bana bak der gibi kenara koyuyorum çok ağlıyo yani napsam bir fikirde üretemiyorum sevdiği oyuncakları Koyuyorum önüNe ama artık işe yaramıyor bu kızlar çok anneci
merkursavascisi_06 Sumiree amiin amiin. Yalnız kalmayı sevmiyo kuzular😞ben artık uyur uyumaz namaz vaktiyse önce namazı kılayım işleri o uyanınca da yaparım bi şekilde diyorum uyanıkken zor oluyo yoksa😔
Sumiree merkursavascisi_06 bende öyle yapıyorum sabah öğle yatsı kolay benim için uyuyo hemen kılıyorum iyide oluyor
oyoyoyyedibeni Sumiree ben 1 2 tane cok cok sevdiği oyuncaklar var onları saklıyorum acil durumlarda veriyorum hem özleyince daha mutlu oluyor