Meliisa
Bana doktorumuz bu şekilde söyledi önce meyve sebzelerden başlatınca bebek yemek istemiyor dedi.
1.hafta meyveler elma armut şeftali muz havuç
bugün atıyorum sadece elma yarın muz gibi düşün
Elmayı soyup 3 4 dakika haşla çatalla ezip püre halinde ver bir çay kaşığı yiyebilir ilk gün çay kaşığı kadar ver sonraki günler iki verirsin bir çay kaşığı sabah bir öğlen bir çay kaşığı kadar akşam 3 öğün olarak verdikten sonra su ver mutlaka 1 yemek kaşığı civarı ama anne sütü alıyorsa vermene gerek yok yada bir kere verebilirsin
2.hafta yoğurt ev yapımı sade yemezse az pekmez veya muzla tatlandır bir hafta boyunca
3.hafta sebzeler ister buharda haşla istersende çok az sıvıyağ azıcık tuz biraz su yemek tarzında yap dedi doktorum kabak domates soğan patates hepsiyle şahsen ben yemek gibi yapacağım bebekler sade sevmiyor sonrada alışmıyor doktorum böyle söyledi sonradan bu yemeğin içine mercimek pirinç eklenebilir bu beş haftalık alıştırmadan sonra..
4.hafta pirinç unundan muhallebi bir haftada böyle
5.Hafta kahvaltı meyve püserine az tuzsuz peynir bir yumurta sarısı beyaz vermiyoruz bir yaşına kadar az pekmez havanda dövülmüş ceviz ile
Bu 5 hafta alıştırma için..
Sonraki haftalar zaten sabah kahvaltı öğlende meyveli yoğurt akşam yemek şeklinde yapabilirsin ☺️🌸ayrıca 1 yaşına kadar bal çilek portakal mandalina vermiyoruz.