EslinSemAltas55 Kızım ellerini izliyor bazen uykuya dalacagı zaman genellikle sizde de var mı böyle Korkuyorum otisizmden felan instada gördüm elleri izleme felan diyo başlangici
hasinesoysal EslinSemAltas55 cnm bebeklerin 3 aylık gelişimlerine bak ellerini kesfederler ve bebekler büyüdükçe bu ozellikte gelişir yani bu çok çok normal ayrıca gelişim basamağı olarakta iyi ellerini ortada birleştirir mesela onlara bakar mesela 5 ayda her sese uyanır yada irkilirler neden çünkü daha iyi algılarlar uyumak istemezler bunlar hepsi normal 😊😊benimki 5 ay 22 günlük oda ellerini izliyor çorabını çıkarıyor dediğin şey gelişim basamagi
H_ceyhan EslinSemAltas55 Genelde normal sadece buna bakarak ondan şüphelenemezsin. Başka bir belirti varmı ona bakmalısın ama bunun için de kendini strese sokma
Hkshkshsk EslinSemAltas55 kız Allah aşkına herseyi otizime yormayın benim oğlumda iki elini birleştirir izler ağzına sokmaya çalışır vurur kendine 5 ay 3 günlük oğlum
Alya-Sena EslinSemAltas55 ay yok ne otizm benmki de 5 aylik gecen ay ellerini izlerdi suanda ayaklarinda sira coraplarini cikarmaya calisiyo cingirakli corap bulursam alacagm. Oynasn minikim😀
Deletedmom_48 @EslinSemAltas55 o dönem ellerini keşfettiği dönem çünkü sonrada ayaklarıyla oynamaya başlicak :) lütfen herseyi otizme bağlamayın otizmin bir tane belirtisi yokki
Dilruba_1 Yani ellerini öyle izlediğini görmedim ama şu an ayaklarıyla oynuyor çorabını vs çıkarıyor ayaklarına bakıyor sağında solunda olan nesneleri almaya çalışıyor alıyor vs vs Her çocuğun hali tavrı farklı olabilir sadece ellerini izlemesinden yola çıkarak evham yapmanız doğru değil doktorunuza danışın