Lovecemre evet bebeğinizi sabit bir yerde uyutmanız demek yatıracağınız yere götürdüğünüzde uyuyacağını anlaması demektir, o yüzden gün içindede salonda değil beşiğinde yatırın her uykusunu orada uyusun belli bir süre sonra beşiğine gittiğinde uyuyacağını anlayacaktır. Bir uyku arkadaşı edinin sadece yatağında olsun o oyuncak yada her ne ise yatağından başka hiç bir yerde görmesin onu inanın belli bir süre sonra o bile uyku zamanının geldiğine işaret edecek. Aynı zamanda bebeğinizin uyku saatlerini düzenleyin bir uykusunda fazla uyursa diğerine sarkmaması için uyandırın. Sabah 8den sonra uyanmasınki diğer uykularıda sarkmasın akşamda 18:00 dan sonra uykuya geçmesin yoksa gece uykusunu uyuyacağını anlayamaz. Bebekler düzen sever uykusu geldiğinde size işaret verecektir hareket azalması göz ovuşturması gibi çocuğunuzun uykusunu geldiğini anladığınızda onu çok fazla huysuzlandırmadan hemen uykuya geçirmeye çalışın nasıl uyuttuğunuzuda bilmiyorum eğer sallıyorsanız acilen bırakın yoksa her uyandığında geri nasıl uyuyacağını bilmediği için sizden sallamanızı bekleyecek emzik kullanıyormu bilmiyorum eğer kullanıyorsa büyük yardımı oluyor sallamadan bırakma konusunda. Sabredin kendinize ve bebeğinize inanın başarırsınız. Ben 6 ay ayağımda ve salıncakta sallayarak uyuttum daha sonra kendimde o gücü bulduğumda sallamadan uyutmayı başardım şimdi sabit bir ninnimiz var onu açıyorum yanına yatıyorum yada kucağıma emzirir pozisyonda yatırıyorum o şekildede uyuyor eğer uykusunu geçirirsem beni mahvediyor mecbur ayağa kalkıp biraz sallanıyorum:) Allah yardımcınız olsun analık zor meslek :))