HasretHanim Ben direkt pütürlüyle başladığım için zorlandığım bir geçiş olmadı açıkçası. Öğürme refleksi sanırım 1.5 hafta kadar sürdü ondan sonra yavaş yavaş azaldı. Tabi onlar içinde kolay değil sıvıdan geçiş yapmak. Ama hiçbir zaman boğulma korkusu yaşamadım. Bu biraz da ilk yardım eğitimi aldığım için olabilir tabi; Boğulmanın tamamen sessiz gerçekleştiğini unutmamak gerek. Ben çalıştığım dönemde 3 yaş grubunda sırf yemek yemeyi öğrensin diye ailesi tarafından gönderilen öğrencilerim vardı. Yani anlayacağınız bu konuyla ilgili kişisel bir korkum olduğu için pütürlü ve katıya geçişi sanırım 7. aydı. 8 ay civarı eline verdiğim her şeyi çiğniyordu. Sizde rondoya vuruyorsanız eğer sebze ve meyveleri, cam rendeye geçiş yapabilirsiniz. O çok az pütür bırakıyor. Pankeki biraz daha kalın yapıp ince şeritler halinde kesip eline verebilirsiniz ya da minik minik önüne koyabilirsiniz. Haşlanmış havuç da alışma aşamasında çok iyi oluyor. Aynı şekilde haşlanmış patates de öyle. Kıvamı daha yoğun olan şeyler geçişinizi kolaylaştırabilir. Damakları çok keskin emin olun. Dişin olması sadece emzirirken bir eziyet oluyor 😄 Ayrıca yaşında çıkardı benim kız ilk dişini. Bu zamana kadar yemediği bir ben varım 😄 Şimdiden kolay gelsin metanetinizi koruyun 😊