Ilaydakurt07 4 aylık oğlum prematüre doğdu ve beni 1 ay zorla emdi bu zamana kadar hep mama kullandım bugün aşı olduk ebe ek gıdaya geç yoğut ver pirinç unu yap muhallebi gibi yedir diğer ki ay da meyve püresi ver dedi erken ek gıdaya geçenler siz de böyle mı yaptınız tavsiyenizi alırım 🤗🤗
TosbikAyaz35 Ilaydakurt07 Şuan aynı durumdayım canım benim oğlumda prematüre doğdu 4 ay 14 gunluk suan hemşire ek gıdaya geç dedi doktoruna daha sindirim sistemi kaldırmaz dedi kaldım öyle napcagimi sasirdim çünkü doyamaya başladı mamada yetersiz geliyo artik
Mucizeem Ilaydakurt07 benim kızım da 3.5 aylık sadece mama yiyor doktorum tadimlara başla 4 aylıkken dedi ama nasıl yapacağım bilmiyorum
Ummus-kaan Ilaydakurt07 evet bende yoğurtla başladım meyve püresi sebze püresi şeklinde devam ettim ara ara pirinç unu verdiğimde oluyor bi yandan da emziriyorum 5 ay 17 günlük
Raaz Sizin ki erken Doğum o yüZden bşey diyemem ama ben 3.5 aylıkken tadımlara 4 aylıkkende tamamen başladım ilk başlarda 4 ayı doldurana kadar ilk 1 er çay kaşığı ilk gün iki üç beş öyle gitti yemezse parmağımla verdim yoğurt patetes püresi havuç püresi meyve püresi bu şekilde başladım
nazo58 Raaz yoğurt yemiyor oğlum tadım yaptiriyorum bence ağzını gözünü burusturuyor sefatali tatdirdim yine öyle çok açık değil galiba yeni tatlara nasıl cozsem bilemedim CNm ek gıda vermek istiyorum kabizliginid a çözmek icin
TosbikAyaz35 Mucizeem meyve pürelerini cam reddede püre yapabilirsiniz sebze purelerinide ya buharlı pisiricidr biraz pişirerek yada cok az suyla haşlayarak catalla ezip pure yapabilirsiniz
Mucizeem TosbikAyaz35 teşekkür ederim bisey bilmemek çok kötü 😏 peki yoğurtla mı yoksa sebze ile mı başlamalıyım
Pdr Bebeğin 6 ayı dolmadan ek gıda önerilmiyor, prematüre bebekse düzeltilmiş daha küçük olması gerekir bağırsaklarına zarar vermeyin. Bağırsak ikinci beyin derler.
Kahvegerek tczehra 11 aylık oğlum devam sütü içebilir mi? Onu gece mi veriyorsunuz tok tutuyor mu? Sadece mama ve ek gıda alıyor