Slt01 ama bi uyku duzeni olusturmak icin 3 ay 4 ay cok erken degil mi, daha uyku nedir bilmiyorlar ki duzenini oturtsunlar, ben oyle dusunuyorum, benim oglum uyumaz mesela gecesi gunduzu belli degil ne zaman uykusu gekir yatiririm ne zaman gozleri fildir fildir olur kaldiririm dolastirim konusurum taa ki ne zaman esner anca o zaman uykuya hazirlarim, gece 1 3 5 8 hic farketmiyor yanj, 2 ay 2 haftalik suan, kizkmda da aynisini yaptim ilk 6 ay kendi haline biraktim cunku bilmiyorlar uykunun ne olduğunu, 6. aydan 8. aya kadar cabaladim, 9. ayina girince alisti, uykunun ne oldugunu biliyordu, yani esnerdi mesela ellerini vururdu oturdugu yerde bi de bagirirdi, odaya goturcegimi anlayinca da hizli hizle nefes alio vererek gülerdi 🤔😂 o da heyecandan herjalde cunku halen aynisini yapiyor, uyuyalim mi mamani hazirlayim mi diyorum halen ayni sekilde tepki veriyor heyecandan olsa gerek 😂😂 o yuzden yani ben 6. aya kadar duzen duzen diye bi takintim olmadi hic, zaten duzen bekleyen cocuk belli ediyor kendini iyi gozlemlemek lazim, benim kizin 7. ayda uyku araligi ve uzunlugu 1 hafta sabit kaldi hic sasmadi, ben de onun uyku araligi ve uzunlugua gore bi duzen oturttum, o duzen 15 aydir devam ediyor, nasil ki tuvalete alistirmanin bi zamani var cunku bilmiyorlar, uyku icin de aynisinin gecerli oldugunu düşünüyorum cunku bilmiyorlar yani, bildikleri tek sey emmek dogal olarak, emmek isteyince uyaniyolar istemeyince uyuyolar, onlar bile bilmiyorlar ki ne zaman emsinler, cunku onlar icin suan zaman anlamsiz yani zaman denen kavrami algilamalari mumkun degil, acikcasi ben boyle dusunuyorum, herkesin dusuncesi tabiiki farkli olabilir