245 3.5yasinda kızım 1.5yasinda oğlum var.hic bu çorbayı yapmadim.cocuklarima faydalı olsun diye yapmak istiyorum.nefis yemekten baktimda hep farklı tarifler.aranizda yapan var mı acaba.guzel bı tarif istiyom sizden dedim
Elisa34 245 ben havuç patate bal kabağı haşlıyorum kemik suyu koyuyorum iki küp bazen küçük bi diş sarımsak piştikten sonra blendardan geçiyorum en sonundada zeytinyağı ekliyorum.
Balim61 245 bal kabagini havuç sarimsak soğan zeytinyağı baznde ufak bi patates koyuyodm hepsini pişirip blendirdan geciriyodum oyle yediriyodum.şuan 23 aylik artk bizm corbalardn yedgi icn dha yapmiyorm oyle ona özel çorbalar
Mys30 245 ben bebeğime iki gundur yapıyorum bayılarak içiyor balkabağı havuç pirinc ve biraz da zeytinyağı. Bebegim 6 aylik
begonvilhg 245 Benim kizim da çok sever balkabagini. İçine evde ne sebze varsa koyup en sonunda blender yapabilirsiniz. Tatlı tuzlu bir tat oluyor. Ben mesela 7.ayda kızıma soğanı yediremiyordum. Sadece balkabagi çorbasının içinde yemişti.
245 Elisa34 Siz kendinizde iciyo musunuz biraz fazla yapıp eşimle yesek mi.yarin lahana sarması yapicam yaninada çorba yapiyorum genelde .onu fazla yapıp bizde mi yesek acaba
Mys30 muratnannsi Havucu tencerede suyla biraz haslayip sonra balkabagini koyuyorum ikisi beraber pişiyor. ( çünkü havuç baya geç pişiyor balkabağı çabuk pişiyor.) Piştikten sonra blendirdan geçiriyorum. Başka biryerde pirinci pişirip balkabaginin içine ekliyorum (pirinç taneli olsun ki taneli yemeği öğrensin diye) biraz soğuduktan sonra zeytinyağı ekliyorum 1 cay kaşığı kadar. 😊
Mys30 muratnannsi henüz vermiyorum biz 6 ay 8 günlüğüz ama siz verebilirsiniz artık 6. Ayın sonunda verilebiliyormus. Hastalıkların arttığı bu dönemde çokta güzel olur doğal antibiyotik 👍☺
muratnannsi Mys30 kemik suyu yaptım onun içine koydum soğan sarımsak. Kemik sularini de yemeklerine katıyorum canm