anestod Çok güzel yazmışsınız evet, bu dediklerinizin ben de farkındayım ama yıllardır böyle gelmiş böyle giden bir düzenin Türkiye veya başka ülkeler açısından değişeceğine asla inancım yok. Siz inananlardansınız. Ne güzel. 100 kişi içinde sizin gibi farkındalık oluşturmaya çalışanların sayısı 99 olsa ve 1 kişi bunu reddetse bundan yine rant sağlanmaya devam edecek. Bu düzeni yıkamayacağım, bari sevgiyle büyütüp sıcak bir ev ortamı sağlayabileyim düşüncesindeyim ben kendi adıma. Ha tabii keşke her hayvan sahiplenen ona hakkını vererek bakabilse. Elden ele vermese, sıkılınca sokağa atmasa… Maalesef bu mümkün olmuyor. Kuşların kanadı var, kafese konmamalı diyorsunuz ama koyuyorlar işte, koymaya da devam edecekler. Keşke dediğiniz gibi biz almadıkça bu engellenebilse. Yine söylüyorum, belki ben çok karamsarım ama engelleyemeyeceğimiz gün gibi ortada. Hayvansever aktivistler bas bas bağıra bağıra kedi köpek satın almayın, barınaklardan “sahiplenin” diyorlar ya hani… İşte sahiplenildiler diye o hayvanlar kötünün iyisi şartlara kavuşuyor aslında bu mantıkla değil mi? Çünkü doğal ortamlarında yine değiller. E doğal ortamlarına hep bina dikildi, toprak yok, hayvanlar aç…Hop sar başa. Bir kısır döngü. Ben şahsen sırf gelen geçen izlesin diye hayvanat bahçesinde kafese tıkılmış aslanlarla, kafeste sevgiyle büyütülen muhabbet kuşlarını aynı görmüyorum. Petshoptan bir kuş kurtardım diye seviniyorum.🌸