user464646 koku konusunda çok takıntılıyım ben bi ara bizim evde öyleydi çözene kadar perişan oldum o yüzden size yapabileceklerinizi anlatmaya çalışayım.
Önce kaynağı bulmanız lazım, elinize biraz kahve alın tüm evi koklayarak gezin mesela banyoyu kokladınız diyelim çıkarken kahve koklayıp diğer odaya geçin. Kahve yorulan koku reseptörlerini yeniden uyaracaktır.
Kaynağı bulursanız kolay önce orayı detaylıca temizlemeniz lazım. Mesela benim taa eski evimizde rutubet olmuş kıyafetlerim kokuyormuş ve yıkamama rağmen çıkmıyormuş kokusu attım da kurtulduk.
Dolap içlerinize bir günlük pede yumuşatıcı döküp veya parfüm sıkıp yapıştırabilirsiniz, ya da askılı dolap kokuları satılıyor onlardan asabilirsiniz.
Çekmecelere ben lavanta kesesi koyarım, sevmezseniz kokusunu sevdiğiniz bir sabun da koyabilirsiniz.
Lavabo ve tuvalet giderlerinin bağlantısı hatalı yapıldıysa koku olabilir ordan geldiğini tespit ederseniz eğer yapabilirseniz siz değiştirin yoksa bir tesisatçıdan yardım alabilirsiniz. Aynı şekilde çamaşır ve bulaşık makinesi giderinden kaynaklı da olabiliyor.
Bebeğiniz veya siz fark etmeden bi yerde ıslak veya kirli çamaşır unutmuş olabilirsiniz. Hiç akla gelmeyecek yerlere sıkıştırıyor bebeler eşyaları.
Koltuklarınız- halılarınız yeni mi? Bazen onlarda kendine özgü koku olabiliyor ve cam pencere kapalı kaldıkça kokuyor. Hatta koltukları ıslak bezle silince içinde kalan rutubet bile koku yapabiliyor. Yıkatmak tek çözüm. Bir de kumaş perde parfümleri iş görüyor.
Bazı salon bitkileri de koku yapabiliyor eğer varsa bi süre balkona veya dışarı çıkarıp yeniden bakın koku var mı?
Elektrik süpürgesiyle ıslak bir şey çekildiği zaman da çok kötü kokuyor. Onu kontrol edin. Ben süpürge filtresine esans yağ damlatıyorum. Yere toz vanilya döküp çekebilirsiniz de .
Bir de buhurdanlık ve sevdiğim aromatik yağları kullanıyorum ara sıra. Ayrıca her odada bambu çubuklu oda kokularından var.
Bunları deneyebilirsiniz ama önce tüm evi k9 gibi koklayarak kaynağı tespit etmek lazım 😄