Merhaba.
Öncelikle çocuğunuzun gece neden uyandığını çözmeniz gerekiyor. Ben ufak çaplı bi uyku eğitmeni (5-6 bebek ile sınırlı henüz) olarak size naçizane tavsiyeler verebilirim. Gece çocuğunuzun uyanmasının altında yatan nedenleri (travma, korku, acıkma, susama, kaybetme korkusu, psikolojik sorunlar vb.) bulmanızda/bilmenizde fayda var. Önce bunu çözmeliainiz. Yoksa bu uyanmalar alışkanlıktan mı? Çünkü çocuklar çok çabuk alışkanlık kazanıyorlar. 1 gece uyandığında, sonra uyanmalar devam ediyor. O gece neden uyandığının da önemi büyük. Benim oğlum da aynı şekildeydi hatta 5. Ayında ona uyku eğitimi vermiştim ama 6 aylıkken gece (gürültülü bir sesten korkarak) uyandı ve devamında 3 ay boyunca uyabmaya devam etti. Bu sorunu galledebilmek çoook uzun zamanımı aldı. Oğlum eğitime dek sallanan bir bebekti. (Büyüklerimiz sağ olsun🤦🏻♀️) Velhasıl kelam 5. Ayda buna bir “dur” dedim ve eğitim verdim. Yatır-kaldır methodu en iyi yöntemlerden biri olarak kabul görür. Gece uyanmalarının saati net ise, örneğin gece 03:30 mesela. Siz bu saatten yarım saat önce çocuğunuzu yarı uyanık hale getirin. Burnuna dokunun, onu hafifçe okşayın ve yarı uyanık şekilde olmasını sağlayın sonra pışpış patpat (ya da hangi yöntem ile uyutuyorsanız) geri uyutun. Bunu en az 3 gün peşpeşe tekrarlamanız gerekiyor ki alışkanlıktan uyanıyorsa bu döngüyü kırmanız gerekir. Sonrasında saatler değişkenlik gösterebilir ama üç aşapı beş yukarı bellidir saatleri. Birisi daha 3 aylıkken başladı uykusuzluğu demiş kendi çocuğu için 4. Ay atağındaki uyku gerilemesi maalesef ki kalıcıdır. Eğer uyku eğitimi almamışsa (kendi başına uyumayı nikmiyor ve sallanıyorsa) gece uyanmalara devam edecektir. Gece uyanmalarının önüne geçmek için en iyi yöntem bebeğinize uyku eğirimi vermektir. 🌺 Ama ztn uyumayı biliyorsa yine de benim oğlan gibi uyanıyorsa, bir müddet uykuları düzene girsin diye bay bay night damladan destek alabilirsiniz. Düzeni yeniden yakalayana dek içirebilirsiniz damlayı. Ben öyle yaptım, memnun da kaldım.