Lara_123 Emzirirken uyumasına izin vermeyin bu sizin için yorucu olacak yoksa. Emsin, doyunca yatağına yatırın. Ağlarsa kaldırın en fazla 10-15 saniye kucakta tutun ve yeniden yatırın. Bu, o sakinleşinceye dek devam etmeli. Benim oğlum 11 aylık emmiyor beni maalesef. 5. Ayında ona bu şekilde uyku eğitimi verdim. Ayakta, beşikte, salıncakta, hamakta her türlü sallanarak uyuyordu çok yoruluyordum. Kararlı olup eğitim verirseniz işe yarar. Ama önce sizin hazır olmanız lazım çünkü aslında uyku eğitimi anneye verilir derler yoksa çocuklar hep hazır. Yılmadan büyük bir sabır ve kararlılıkla çocuğunuzu besleyin, sonra 15 dk boyunca rutinler oluşturun. +Pijama giymek, zeka kartlarına bakmak, kitap okumak, alt değiştirmek, perdeleri kapatmak ve ışığı söndürmek gibi) rutinleriniz yoksa eğitime bailamadan 15-20 gün önce rutinlere başlayın ve her zmnki gibi uyutun çocuğunuzu önce rutinlere alışsın. Sonrasında bi gece ansızın onu sallayarak/emzirerek uyutmayı bırakın. Ağlayacak elbette. Ama bu size olan güvenini sarsmayacak, yanında olacaksınız odadan çıkmayın, onu yalnız bırakmayın. Ağladığında kaldırın, max 15 saniye kucağınızda tutun (kucağınızda tamamen sakinleşmesine izin vermeyin) sakinleşiyor gibi olduğunda geri yatırın. Daha çok ağlayabilir beni neden bıraktın diye ama yılmayın. Alın bırakın, alın bırakın. Gerekirse onu yattığı yerden sakinleştirin. Kokunuz bunu yapabilir, ona yaklaşın ufak ufak dokunun gerekirse pışpış patpat uygulayın uyuyana dek yılmayın. O gece uyutmayı başarırsanız vakti geldiğinde onu uyandırmadan besleyin. 1 yaşından sonra gece beslenmesi kesilir genelde ama şart değil, her çocuk farklı. En az temasla onu besleyin ve geri yatırın, buna rüya öğünü denir. O uyanmadan ona beslerseniz sabaha dek uyanmadan uyur ve bu zamanla düzen haline gelir en fazla 2 haftada uyku eğitimi almış olur biter eğitim. Sonra mis gibi uykulara kavuşursunuz birlikte. 🌺🌺