incitanem3 Kizlar ek gıdaya geçiş yaptık kahvaltı olarak ne yapabilirim birde köyden doğal balkabağı ceviz geldi bunları vereyimmi tarif yazarmisiniz doyurucu gece içinde verirseniz sevinirim
Annakarenina_19 incitanem3 ben hiç karışım püre şeklinde vermedim biz nasıl yiyorsak öyle alistirdm ayrı ayrı. Yumurta sarısı peynir pekmez, pankek mücver kek poğaça çeşitlendirip omlet Bu şekilde
Elizkusannesi26 incitanem3 Bebeğim 7 ay 7 günlük yumurta sarısı peynir tahin pekmez ve avokado yiyor sabahları
Asel4175 incitanem3 günde kaç öğün olarak veriyorsun bi sabah bi akşam şeklinde mi instegramda ek gıda sayfalarını takip etmeni öneririm benşm bebeğim de 6 ay 5 günlük kabak havuç tadımını yaptık bugun yoğurt verdim sebzeleri bitirip meyvelerden devam edicem ilk bebeğim benimde çok tecrübem yok hem doktora sordum hemde ek gıda sayfaları çok yardımcı oldu bana labnr peynir yada lor yumurta sarısı pankeki çeşitlendirip yapabilirsin kahvaltı için
Murataleyna incitanem3 yumurta sarısı bebek biskuvisi pekmez az bişeyde ceviz bebeğim bu karışımı çok seviyor denemek isterseniz kaç aylık sizinki bilmiyorum ama pankek olabilir
kahvesever93 Annakarenina_19 Pütürlü şeyleri çiğneyebiliyorlar mı ? Zorlanmıyorlar mı peki? Ben daha o aşamaya gelmedim ama sorayım dedim simdiden😃
Huzur_kokulumevlat Annakarenina_19 yumurtanın sarısını beyazını peyniri ne zaman yedirmeliyim hangi ay da başlamalıyım bizde başladık da yeniyiz 5 buçuk aylık olduk
Asel4175 kahvesever93 bende püre yapıyorum dişleri henüz çıkmadı 6 aylık çok korkuyorum pütürlü nasıl vericem bilmiyorum
Annakarenina_19 kahvesever93 evet canım çiğniyorlar damaklariyla eziyorlar yumuşak mesela pankek mücver verebilirsin parça seklinde. Korkmana gerek yok ben en başından 5 buçuk ayından beri öyle verdim blender ya da püre yapmadım çatalla ezdim. Dişleri de yoktu 9. Ayın sonunda çıktı.şimdi 11 aylık herşey yiyor
Bendiyebiri kahvesever93 8 aylık benim kızım bende korkardım bu süreçten hep püre vermek isterdim blend adip sonra burda da çok duydum 2 yaşına gelip de hala çiğnemeyi öğrenemeyen çocuklar. O yüzden cesaretlendim ilerisi için daha zor olacak ekmek veremezdim eline ödüm kopardı salatalık vs ya koparsa boğazına kaçarsa boğulursa diye ama öyle olmuyor. Yavaş yavaş önce sebzeleri pütürlü yap zaten yiyemezse öğürüp atıyor emin ol daha sonra telmşehriye ekledim çorbalarına ezdim tabi ve iyice pişirerek onu denedim derken şimdi ağzında çiğniyor bazen zorlanıyor su veriyorum eğer tutamayacağı bişeyse elimi sokup çıkarıyorum huysuzlanıyor ama onun için doğru olan bu. Sakın sizde yapmayın o hatayı pütürlüye alıştırın çiğnemeyi öğrensin karşında sizde çiğner gibi yapın bişeyler yiyin emin olun faydasını göreceksiniz. Biraz cesaret sadece korkmayın 🙏🏻
Gkcylmaaz kahvesever93 ay benimki 13 aylık ben bile gelemedim o aşamaya. Damağı ile ezebileceği birşey bile olsa ya öğürüyor ya atıyor ağzından ya da kusuyor 🥲
Menekkse Elizkusannesi26 merhaba bunları ayrı ayrı mı veriyorsunuz peki nasıl sunuyorsunuz önüne. Bizim de 7. Ayımız bitti bitecek fakat karıştırıyorum. Nasıl verebilirim diğer türlü çözemedim. Yumurta sarısını önüne koyuyorum bazen minciriyor dağıldığı için de yiyemiyor pek. Pankek denedim birazini yedi birazını attı mesela
Murataleyna Asel4175 canım benim bebegiminde dişleri henüz yok 8 ay 5 günlük ama damaklariyla eziyolar sürekli aynı şekil verme alışsın küçük parca halinde ver
Miniko25 Asel4175 biz de 6 ay 10 günlüğüz 5 ayken tadımlara başladık Şuan tam bir gurme oldu 😂😂 korkmayın kontrollü şekilde verin hep püre olmaz. Ben pankek yapıp verdim çok severek yedi mesela dedikleri gibi damaklarıyla dişin görevini yapıyorlar bir de bizimki hemen diliyle çeviriyor öğrendi eğer büyük geliyorsa yutmak yerine geri çıkarıyor
Kbrailbay Asel4175 biz de 5 ayında başladık 6 aya kadar püre daha sonrasında hep küçük parçalar şeklin de verdim yumurtayı felan şimdi 10 aylık tam fındık bile versem yiyemeyeceğini anlayınca geri çıkartıyor korkmayın ☺️
Nazlinci Asel4175 bizimkisinden yok makarna bile veriyorum biraz lapa. Eziyorlar valla ben sok ezer hiç korkma. Kaçırmaz bıgazına kaçırsa bile izin ver kendi öksürüp çıkarır
Asel4175 Murataleyna çok korkuyorum nasıl vericem bilmiyorum 🤷♀️ Tadım yapıyorız daha kahvaltıya başlayalım deniycem bakalım pankek felan
Fatma- Keçisütlü bebek bisküvisini ıhlamur ile ıslatıp elma armut tarzı meyveleri rendeliyorum bu karışımı çok seviyor bebeğim bide lor peyniri ve yumurta sarısı bunları ayrı ayrı veriyorum benim bebeğimde 8 aylık henüz dişleri yeni beliriyor lor peyniri ile çiğnemesi güçleniyor bir süre sonra kendisi yiyor peyniri tavsiye ederim havuç patates kabak brokoli tarzındaki yiyecekleride haşlayıp çatalla eziyorum
Kaybolan incitanem3 7 buçuk aylık bizimki kızartma versen yiyecek ama veren yok garibime 😂 bugün ilk defa patates tost yaptım yedi genelde haşlama yumurta omlet arada yumurtasız olsun öğ gelmesin diye haşlama patates falan yapıyorum tahıllı meyveli bi şeyler yapıyorum lor avokado salatalığın iç çekirdekli kısmı zeytin ezmesi pekmez pekmezli pankek aslında başlayınca kolay da böyle aman değişik olsun kısmı zor sanki biz her gün değişik mi yiyoruz yumurta pişip yersek ne ala 😂
BurcuYpc Ben o ayda yumurta sarısı, labne veya lor, bebek buskivisi, muz, pekmez karıştırıp veriyordum 7.ayda ceviz eklemeye basladim karışıma şuan 9 aylık çiğnemesi gelişti normal kahvaltılık da minik minik bölüp yediriyorum
Nazlinci incitanem3 ayy bugün denediğim tarifi beneğim çok sevdi. Yarım çay bardağı kefir( ben hazır keçi kefiri aldım beceremedim yapmasını) yumurta sarısı muz cici bebe. Hepsini karıştır verdim tabağı bitirdi :)
Elizkusannesi26 Menekkse Ben şuan için karistiriyorum önüne koyunca yumurta sarısı dağıldı yiyemedi bir haşlanmış yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı kadar peynir bir çay kaşığı tahin 1 çay kaşığı pekmez ve çeyrek avokado hepsini karıştırıyorum kendim yediriyirum peki pankeki nasıl yaptınız bende düşünüyorum pankek ama henuz dislerimiz yok sizin bebeğinizin dişleri var mı yedi mi pankeki