mysa2 Denizanasi92 yorumlar bazen dalgaya alınıyorda ondan yazdım öyle . Söyle söylim vi arkdasım 1 trilyon kredi çekti başkasının üzerine yılbaşından sonra o faizle kredi çekip kendi üzerine alacak suan aylık 28 bin ödemesi var dusunce biraz daha rahatlıcak herkes bekliyor yani .
Denizanasi92 mysa2 umarım öyle olur tabi faiz inmesi bir de kredi verilmesi lazım devlet bankalarına sorduk biz maks 300 bin veriyorlar
Denizanasi92 Cly01 yılbaşında faizler inecek demiş biri ama inş kredi miktarını artırırlar. İlla ki bir gün düzelecek bakalım ben seçimi bekliyorum bir şeyler olacak insallah. Bizim oturduğumuz evi ev sahibi satıyor bir de mecburen çıkacaz o zamana kadar bir şeyler olmalı en kötü kira 6-7 bin naparız bilmiyorum
Eftelya_ser Cly01 geçen sene tam ev alacakken altın yarı fiyatına düşmüştü 50 bin liralık altın bozdurup 250 bin kredi çektik ev aldık tam bir yıl oldu alalı bize maliyeti 450 bini buldu üzülüyorduk biran önce kapatalım borcumuzu diyorduk şimdi ev oldu 1 milyon. gerçekten birikim yapmayı beklemek çok saçma ayda 5 bin kenara koysak ev fiyatları ayda 50 bin koyuyor şiödiden sonra mal sahibi olmak çok zor gerçekten Allah herkesin yardımcısı olsun
Cly01 Eftelya_ser ya evet saçma ama mecbur bekliyoruz çünkü birikimimiz yetmiyor kredi çekmek istesek banka o kadar vermiyor
tatlibiranneo Cly01 bundan 3 yıl önce paramız yoktu evler pahalı geliyordu alamıyorduk 2 yıl önce paramız yoktu yine almıyorduk geçen yılda paramız yoktu yine aynı alamıyoruz bizim için hiç değişmiyor evler hep pahalı ve hiç bir zaman alacak durumumuz olmayacak cunku maaşlarımıza hep 1 koydularsa 10 aldılar hep böyle devam ediyoruz
mysa2 Denizanasi92 devlet bankaları öZellere göre daha katı kredi konusunda . Tanıdık varsa anca hallolur
Tatlican Cly01 Ayy cok üzücü ya kari koca calisan memur ev almiyorsa kimse alamaz.allah hersekisin yardimcisi olsun
Bhr28 Cly01 ben iki yıldır yaşadığımız yerde ev alan vatandaş görmedim. Eşim inşaat sektöründe ve yaptığı inşaatların hepsini ya yabancılar ya da yurt dışında yaşayan Türkler alıyor. Arsa payları ve inşaat maliyetleri çok yüksek bu sebeple fiyatlarda yüksek, tabi ki fiyatlarda da bir şişirilme durumu var. Gerçekten ev almak artık ülkemizde hayal olacak gibi duruyor.
serebro Ev almak yada kiralık ev bulabilmek büyük lüks olacak. Eğer bir düzenleme gelmezse bu duruma yarın öbür gün çadır kentler olacak bu gidişle 😑 5500 asgari ücret alan biri nasıl 4 5 bin kira verip gecinsin? (Yasadigim şehir için konuşuyorum) delirmemek elde değil! Evimiz var ama çok kötü bir semtte maalesef hiç memnun değilim, değiştirsek olmuyor otursak olmuyor.
yumurtam serebro kiralık ev bulmak hakikaten uzun zamandır lüks yaşadığım yerde, 5000 den aşağı ev yok o da inanın 20-30 yıllık, dökülmüş evler . Yoksa 7000ler 8000 ler o da ufacıklar, iş imkanı olmayan,betonlaşma yolunda hızla ilerleyen ufacık bir şehir…
Denizanasi92 mysa2 kredi notumuzla alakalı bir durum yok ikimizde memuruz ve kredi notumuz iyi ama banka veremiyoruz diyor. Ülke nasıl bir krizin içindeyse 🤷♀️
Zynpmom mysa2 ev kredisi mi ihtiyaç kredisi mi 0.69 olacakmjs acaba bizde ev ve araba almak istiyoruz ikiside yok maalesef :(
Deletedmom_875 Cok doğru. 2021 ocak ayında 500 bine aldığımız evimiz şu an 2 milyon değerinde. Şaka gibi.