MerveErginal Arkadaşlar 4,5 aylık kızım var doğduğunda farkedilmiş bir dil bağımız var ileri derece de değil çocuk cerrahına götürdük kesilmesi gerektiğini ve genel anestezi uygulacaklarını söyledi bizde genel deyince vaZgeçtik dil bağına kestirenler varsa nasıl kestirdiğinizi öğrenebilir miyim sosyal medyada ki Videolarda lokal ve laZer ile gösteriyor🤔🤔🤔
Goncaaa MerveErginal biz 6 aylığız yaklaşık 1 buçuk ay önce kestirdik anestezi fln almadık komşum kulak burun Boğaz doktoru makasla 2 dakikada halletti bende çok korkuyodum canı acır ağlar bağırır diye azıcık kanadı hemen emzirdim sonrasında bi sorun yaşamadık
SibelNaz MerveErginal Bizim de doktorumuz 2 aylık kontrolünde demişti dil bağı var diye sonra çocuk cerrahına götürdük hemen kesmeye kalktı ama hiç hijyenik bir poliklinik değildi enfeksiyon kapar diye cesaret edemedim. Şimdi bebeğim 4 aylık ya canı acırsa ya çok ağlarsa ya çok kanarsa diye korkumdan götüremiyorum. Bende bekliyim burda 🤔
MerveErginal Goncaaa geçmiş olsun, bizim doktumuzda çocuk cerrahına yönlendirdiği için ona gittik ama bende kbb götürsem iyi olacak doktora 10 dk sonra size vereceğiz korkulacak bir durum değil dedi bizi anestezi kısmı tedirgin etti işte peki ileri derece miydi?
Ercanekininannesi Bizim doktorumuzda 7günlükken biraz dil bağı var ama önemli değil demişti. Bende belirtilerine baktımda birebir uyuyor. Kilo alımında azalma memeucunu tam alamama emerken terleme vs . Bende merak ediyorum bekliyim bakalm cevapları
MerveErginal Ercanekininannesi bizimde aynı belirtileri var emmemiz sıkıntılı meme de uyuyup kalıyor çok terliyor kilo alımımız az gerçi dilini azda olsa çıkartabiliyor ama olacaksa da erken yaptırmada fayda var galiba
SibelNaz Bizim de doktorumuz 2 aylık kontrolünde demişti dil bağı var diye sonra çocuk cerrahına götürdük hemen kesmeye kalktı ama hiç hijyenik bir poliklinik değildi enfeksiyon kapar diye cesaret edemedim. Şimdi bebeğim 4 aylık ya canı acırsa ya çok ağlarsa ya çok kanarsa diye korkumdan götüremiyorum. Bende bekliyim burda 🤔
MerveErginal SibelNaz bizimkinde hemen kesmeye kalktı bizde istemedik genel deyince aynı şeyleri bende düşünüyorum ama olacaksa da çokta ertelememek gerek acıyı bilmeden yaptırmalıyız
Goncaaa MerveErginal hayır minik bi bağdı sadece .bende çok araştırdım kestirmeyi uygun gördüm siz bi kulak burun Boğaz'a götürün zaten bu çocuk doktorunun değil kulak burun Boğazcının işi
MerveErginal Goncaaa yani sonuçta kesilecek birşey çokta ertelemek istemiyorum büyüdükçe acıyı daha çok hissedecek. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniZ için😊
Summ Bende de var halen bi sıkıntı yaşamadım oğlumda da var ama aşırı değil o yüzden kestirmeyi düşünmüyorum
MerveErginal Summ peki konuşmanızda bir sıkıntı yok değil mi oğlunuz nasıl dilini falan çıkartabiliyor mu? doktorumuz konuşmada sıkıntı yapar diyor
Goncaaa MerveErginal inanın bana kortuğunuz gibi bişey değil hemen bitiyo hatta ben bu kadar mıydı bitti mi diye komşuma sordum ☺️Boşu boşuna kaç gece uykusuz kalmışım düşünmekten
SibelNaz MerveErginal bize genel anestezi demedi ama lokal de demedi bir sürü sünneti varmış o gün araya sıkıştırıvercekti alelacele istemedik bizde
MerveErginal Goncaaa ben ayrı eşim ayrı düşünüyor çok acır mı kesilince nasıl olacak dilinin altına normal başka bağ kalmayacak vs hepsini düşünüyoruz hatta kbb genel anestezi derse daha farklı şehirlere götürürüz diye düşünüyoruz
Summ MerveErginal benim konuşmam da her hangi bi sıkıntı olmadı geç falan konuşurmuş ben normal zamanda konuşmuşum
Summ Daha 2 aylık ama aguluyor eger dilinin ucuna kadarsa etkileyebilir ama fazla değilse sorun yaratacagını sanmıyorum
MerveErginal Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için demek ki herkeste konuşma bozukluğu yapacak diye bir durum yok