Mevaveannesi 2 aylık bebeğim çok kusuyor bebelac thickener aldım günde kaç kez kullanmam gerekiyor ya da her mamasında kullanmam gerekiyor mu ? Birde üzerinde 100cc ye yazıyor benim bazen 60 içtiği oluyor o zaman nasıl koymam gerekiyor?
Arenilay- Mevaveannesi ben 2 bebeğimede kullandım canım misal 100 lük mama yaptın thikener kutusu içinden mor kaşık çıkıyor o kaşıkla yarım koy mamanın içine çalkala ver misal 150 160 yaptın tam kaşık koy thikenerdan yine o kendi mor kaşığıyla🌸
TheBaby Mevaveannesi Her mamaya üzerinde yazan ölçü kadar ekliyorsun. Katı olacak mama bu yüzden zor akar 1 numara büyük biberon başlığı kullanmalısın. Ama ölçüyü geçme yoksa sütlaç olur kıvamı
Lily_potter Mevaveannesi O mamayı nerden aldınız acaba biz bulamadık nerede satılıyor internetteki satıcılara da güvenemiyorum
Deletedmom_100 Mama mı bahsettiğiniz? Tam olarak ne için bilgilenmek isterim..Bir sürü mama kullandım bebelac gold,hipp,sma gibi en son aptamil biraz iyi geldi
Lovemeselem Arenilay- merhaba gerçekten ise yariyor mu peki bebegim her emdigini yedigini direk çıkarıyor aşırı yani ise yariyorsa hemen denemek isterim
Minelinannesii34 TheBaby merhaba thickener kullanmışsınız sanırım bir paketi nasıl kaç gün gidiyor acaba ar mama kullanıyorum çok pahalıya geliyor thickener istiyorum ama bilemedim
Arenilay- Lovemeselem yarıyor canım mamayı içti ya dibine bak biberondan muhallebi kıvamında oluyor ve kusmayı bizde tamamen durdurdu 2 kutu alıp deneyebilirsin
limonkolonyasi Lovemeselem kesinlikle yarıyor refluden çok çekmiş biri olarak thickeneri kullandıktan sonra kuslamar neredeyse 1 e inmişti tabi şimdi kızım 2 yaşında
Lovemeselem Arenilay- ayy heyecanlandirdi çünkü biktirdi artik kiyafet yetiştiremiyorum kilo kaybi da cabasi bende alayim umarim durur cok teşekkürler
Aloneeee Arenilay- merhaba biDe kullanacağız biz sıvı yutma probleminden dolayı suyuna katmak için alacağız ama mesela biberona suyu onunla hazırladım biberonda o şekilde beklese gün içerisinde sorun olur mu? Hazırlayınca hemen tüketmek zorunda mıyız
Mevaveannesi Lily_potter eczanede buldum ama her eczanede olmuyor getirtebiliyor bazı eczaneler bir sorun
TheBaby Lovemeselem Evet hemde çok. İlk aptamil Ar ile başladım o tek başına bir reflü maması zaten. Sonra pahalandıkça almamaya başladım istediğim bir mamaya geçip içine thickiner kattım.
gamzearass Arenilay- merhaba 🌼benim bebeğimde de reflü var, fazla kustuğu için ar mama kullanıyorduk. Bu kıvam arttırıcı daha mı iyi acaba? Ar mama pahalı 3-4 günde bir kutu bitiyor:(
Aloneeee Mevaveannesi doktor mu önerdi acaba? Bizde yeni kullanmaya başlayacağız ama benim oğlumda(1yaş) sıvı da yutma problemi çıktı su felan içerken ciğere kaçıyormuş o yüzden bunu kullanarak koyulaştıracağız biz de. Ücretli mi aldınız rapor çıkar dediler bana ama sordum doktora çıkartmadı
Mevaveannesi Aloneeee doktora ben sordum bebelac gold ar sordum o da thickener olanını söyledi kullanabilirsin diye
Erdemalp Aloneeee sizin cocugunu buyuk ve sorunu farkli doktorunuzun dedigi disina cikmayin derim. Genelde fizyolojik reflu oluyor. Bizimki oyleydi bayaninkjde oyle sanirim thickener kullandigima gore. Tabiki doktor degilim ama doktorunuza danismadan kullanmayin. Zaten eger sikinti varsa rapor cikartirsaniz sikinti olmaz. Thickener pahali evet ben alirken bi mama fiyatinin iki katina yakindi ve bir paket mamaya bile yetmedigi oluyordu. Bayagi butce sarsiyor ama canlari sagolsun biz kurtulduk darisi herkesin basina.
Arenilay- Aloneeee o konuda bilgim yok kuzum mamada kullandım ben sadece doktoruna danışsan daha iyi olur🙏🏻
Erdemalp Mevaveannesi her mamasina. 60 cc ise ona gore olcu ayarlayin. Ben oyle yapiyordum. Gecmis olsun zor bi surec. Bizimde 2 aylim baslamisti.
Arenilay- gamzearass canım thikener 200 küsürdü en son aldığımda mamanın içine katıyoruz ama şimdi sen yine hem mama almaya devam ediceksin hem thikener almış olacaksın daha pahalıya gelecek sana sanki ar mama iyi geliyorsa devam edebilirsin ama kusmayı önlemiyorsa doktoruna danışarak verebilirsin kusmayı kesiyor net
Dila2022 Erdemalp peki kabizlik yasadiniz mi acaba?benim buyuk kizimda da reflu vardi ar mama baslamistik ama kabizliktan dolayi devam edemedik, cok uzun sure kustu hep.kucuk kizim da ayni sekilde dr ar mama ya gecelim dedi ama guvenemiyorum kabizligi olacak diye.bunda da ayni problem oluyor mu acaba?
Aloneeee Erdemalp zaten doktor kullanmamı söyledi 😌 rapor da 2 yaşından önce çıkmıyormuş ücretli alman gerekiyor dedi. Ben sadece suyuna kullanacağım ama doktora thickener ı katınca suyu hemen mi tüketmeli yoksa beklese sorun olur mu onu sormayı unutmuşum