Suigeneris alıştırma bardağı, tabak vs oioi den aldım. İndirim takip edebilirsiniz. Ama kaşık olarak e bebekten aldım 2 tane silikon onlar daha küçük ağza kolay giriyor. Bence yoğurt makinası şart değil. Siz de yapabilirsiniz. Ben almadım. İlk başlarda sebzeleri buharda pişiriyorsunuz. Eğer buharda pişirmek için o süzgeç gibi aletten yoksa ondan alın. Trendyolda 40 TL flndı. Yine e bebekten cam rende aldım. 20 TL. Meyveyi onla eziyorum. Ama yine şart değil çatalla da ezilebiliyor. Su için phılıps avent vardı ama onu kullanamadı bebeğim. Şimdilik cam bardakla ben içiriyorum sonrası için oioi silikon bardak vereceğim. Yine oioiden vakumlu silikon tabak alırsanız mama sandalyesine yapıştırıp içine buharda pişen parmak sebze meyveleri koyup onun yemesini sağlayabilirsiniz. Daha ileriki dönemler için yine trendyoldan Beyorganik markasından tam organik yulaf unu, pirinç unu, tarhana çorbası, tam buğday unu, keçiboynuzu pekmezi fln aldım. Yemeklerine katmak, muhallebi yapmak için. Ben yine o firmadan pirinç, şehriye, erişte fln aldım. Arada bir onları da katıyorum. Dediğim gibi açıkçası ben yoğurt makinasına da, buharda pişirme makinasına da ihtiyaç duymadım çünkü bir tencere bir buharda pişirme aparatı yetiyor. Diğerleri çok büyük meblalağlarda satılmıyor. İnşallah keyifli bir ek gıda süreci geçirirsiniz