csukran972 4ay 20 günlük bebeğim var kaynanam inek sütü vermemi istiyor kaynatıp yağını alıp biraz suyla karıştırıp vermeyi düşünüyorum 3 gün beklerim alerji faln olmasa vermeye dewam ederim aranızda verenler var mı de diyorsunuz yardımcı olun
Mizmizmyrtle csukran972 verilmez canım asla 2 yaşa kadar verilmez çocuğun bütün dengesini bozarsınız yapmayın lütfen
Beraninannesii csukran972 1 yaşa kadar sakin sakın verme dedi doktorum bağırsak enfeksiyonu olur bebeğin yapmayın lütfen
Rika csukran972 2 yasinda 1 aydir arada bir keci sutu veriyorum. Inek sutu verilmez kaynananizin akli ile arastirmadan hicbir sey yapmayin. Bagirsak florasini bozarsiniz. Hicbir doktor inek sutunu onermezken kaynananiz nasil karisir anlamiyorum. Lutfen iyice arastirin youtube a yazin bebeklere inek sutu verilir mi? Vs diye doktorlarin videolarini soylediklerini dinleyin bir sey yapmadan once.
csukran972 Mizmizmyrtle kaynanam diğer tornunu öyle büyütüğünü söylüyor kafam çok karıştı araştırdım 12 ci aya kadar verilmemesi gerekio doktoruma danışırım
Mizmizmyrtle csukran972 eski insanlar hep bunları söyler ama bunlar doğru bilgiler değil inek sütü 2 yaşa kadar önerilmez çünkü Demir eksikliği yapar bende küçükken içmişim bebekken değil tabi ama çok içermişim küçüklüğümden beri de aşırı kansızlığım var. Sizin bebeğiniz daha çooook küçük anne sütü veya mama hariç hiç bir şey vermemeniz gerekli. Şuan sütünüz yoksa mama takviyesi yapabilirsiniz 6. Aydan sonra ek gıdaya geçince de mama+ek gıda devam edersiniz 2 yaşa kadar
Ftmmm111 csukran972 öfff o senin çocuğun başkasını büyütebilir sen kendi bebeğini nasıl istiyorsan öyle büyüt canım. Şu kaynanaların büyüklerin çok bilmişliğini da anlamıyorum bazı bildikleriniz yanlış işte kabul edin yaa çocuğun bağırsak sistemi daha gelişmedi bi enfeksiyon kapsa o mu uğraşacak o mu uykusuz kalacak başında bekleyecek. Nazikçe reddet ben vermek istemiyorum de geç.
Beraninannesii Saafie Çok bilgim yok inek sütü ile ilgili. Doktorumuzu dinliyorum bu konuda ek gıdaya başlattı özellikle üstüne basa basa kesinlikle vermemi söyledi buna peynir yoğurt vs. Dahil onlarida cüzi miktarda verebilecegimi aşırıya kacmamam gerektiğini söyledi.
Saafie csukran972 Sütün yetmiyorsa sma,hipp tarzı mamalar al.. Sağlıklı olsun da zayıf diye çocuğa yararı olmayan şeyler verme canım
Sadem01 csukran972 sizin sutunuzun yağlanmasını sağlayacak şekilde beslenin öyle kilo alir.et süt protein kuruyemiş bol tüketin bebeğiniz çok küçük yazık günah.bebek herşeyi sizden alır.inegin sütü yavrusuna özel bizim sutumuz yavrularımıza özeldir unutmayin
Rika csukran972 ben sadece uyardim. Cunku ilk cocukta insan baskalarinin laflarima kanabiliyor. Dogru bilgiyi sadece doktorlardan alabiliriz. Alerjisi olan bebegin bagirsagini bile patlatir dedi bizim doktorumuz. O yuzden sadece sut icin degil herseyi irdelememiz lazim.
csukran972 Saafie meme emmiyor mama kulaniyorum bebelac kullaniyordum 2 gündür sma geçtim onu deniyecem herkes küçük kalmş kilosu az diyince piskolojikmen kafaya taktım
Beraninannesii csukran972 Özür dilerim bebeğiniz kaç aylık kilosu nedir kaç kilo doğdu acaba merak ettim hani doktorunuz yada sağlık ocağı kontorulunde mi kilosunu az buldular.
Saafie csukran972 Sen milleti ne dinliyorsun boşver, bazı bebeklerin yapısı öyle benim kızın yemesi sorunlu değil ama zayıf almıyor kilo
Mizmizmyrtle csukran972 süt kilo aldırmaz ayrıca kilo aldırsın diye çocuğun sağlığını bozmayın lütfen vermeyin mamaya devam edin sma güzel bir mama benim oğlum da 14 aylık doğduğundan beri aptamil kullanıyoruz çok memnunum kaç kilo bebeğin etrafa hiç kulak asma onlar her zaman konuşacak bişey bulur
csukran972 Beraninannesii hayır benim ailem eşimin ailesi az buldu doğarken 2880 boyu 49 cm 4 ay 20 günlüğüz 4 aylıkken 5500 kilo boy 64