Melekannesi0667 Merhaba güzel anneler 🥰 bugün ek gıdaya başlıyoruz. Doktorumuz yoğurtla başla dedi ama henüz mayalamadım yarın mayalayacağım. İlk kabak vereceğim, buzluğa doğrayıp yazdan atmıştım. Sizin ilk tadımlarınız nelerdi ?
Yasolinne Melekannesi0667 Turuncu sebzelerle başlanması önerilir tadımlara. Havuç- Bal kabağı- tatlı patates
Yasemin38 Melekannesi0667 sebze haşlamalarıyla başladım 3 gün kuralı ile sonra yoğurt sonrada meyvelerle ilerlemiştim canım
Melekannesi0667 Maco_44 5 ay 5 günlük ☺️ tadım olarak ilerleyelim dedi doktorumuz . Darısı başınıza çok heyecanlı bir dönem gerçekten 🥰
Maco_44 Melekannesi0667 Ayy ben şimdiden çok heycanlıyım ilk bebeişim ama herkez çok zor diyor😅 sizede başarılar
Melekannesi0667 Yasolinne Doktorumuz yoğurt demişti olmayınca kabakla başlayayım demiştim havuçla mı başlasam bende acaba
sibelsglm2210 Yoğurtla başladım havuç patates kabak diye gittim öyle şuan herşeyi yiyo mercimek çorbası ve brokoli çorbası favorimiz aylığız 🥰
Melekannesi0667 sibelsglm2210 ay maşallah. Ben gaz yapacak diye bakliyat tüketmiyorum daha 🙈 o günlere de geliriz inşallah 🙏
Yasolinne Melekannesi0667 Yoğurt araya önerilir canım. Alerjik olarak da sebze daha güvenilir. Benim önerim havuçla başla. En risksiz sebzedir. 2-3 gün onu tattır. Bal kabağına geç mis gibi. Sonra bir kaç mevsim sebzesi daha tattır. Daha önce tadım yaptırdıklarına ekleyebilirsin. Sonra yoğurda geç. En son meyve tadımları. :) Zaten tüm bunları uygulamak 1 ayı geçecektir. Sonra tattırdıklarından karışımlar uygular, püreler yaparsın. Çeşitlendirirsin. Bir de blender sakın kullanma derim. Çatalla ez. Sonra pütürlü yedirmekte zorlanırsın.
[silindi] Melekannesi0667 havuçla başlamıştım ama ilk havucu tatmadığı kesin, benden önce annem kim bilir benden gizli gizli ne tattırdı bunu hiç bir Zaman öğrenemiycem 😶😬🤪😅
Kuzularinanasi Melekannesi0667 buzluktan vermeyin bence.mevsiminde ne varsa taze verin.suan havuc patates bal kabagi kabak taze ve bunlardan baslayin.daha sonra yogurt kefir peynir vs oncelikle sebzeler daha sonrada meyveler seklinde ilerleyin.mesela havuc denediniz 3 gun sknti yoksa diger gunler yine havuc verebilirsiniz ama her yeni gidayi 3gun denemeniz lazim.ben dedigim sirayla verdim kizima
Melekannesi0667 Yasolinne yoğurt dediğinde bende çok şaşırdım hatta araştırayım diye pastörize süt de almadım dün erteledim. Valla tecrübelere dayanarak havuç koydum şuan. Dediğiniz gibi en risksiz sebze. Ondan başlayayım . Çok teşekkürler bilgiler için 🌸❤️
gamgun Yasolinne bilmedgmden soruyorum..yogurt alerjisi olsa anne yedgnde faln sutten gecerek kndini belli eder miydi? Yoksa direkt yemesi mi gerekiyor?
DurununAnnesi12 Melekannesi0667 ilk yoğurtla başladım sonra patates havuç brokoli balkabagi olarak devam etti