Serum fizyolojik alın, otribebeninki gayet güzel. Tek kullanımlık flakonlar şeklinde.. Burun tıkanıklığının yoğun olduğu dönemde iki burnuna da da damlatın.Deniz suyu zaten, genize ya da midesine kaçsa bişi olmuyor bende. Yeni beslenmişse yapmıyorum, biraz kusma olabiliyor diye.. Serum fizyolojik burnun arkasındaki mukusu yumuşatıcak sonrasında hapşuruyor ve akıntı ön tarafa geliyor, eğer akıntı tam boşalmamışsa zaten hırıltı devam ediyor nefes alması zorlaşır uyuyamaz, otribebenin aspiratörünü kullanıyorum ben. Onunla yavaşca çekin boşaltıyor. Tıkanıklık ya da sorun yoksa her gün aspiratör ile çekip, bebeği huzursuz etmeye gerek yok. Sürekli yapmayın tabi ki ama tıkanıklığı olduğu günlerde bu şekilde yaparsanız rahat uyur ve beslenir. Bebek bunları yaparken istemeyecek, ağlayacak ama sağlığı için böylesi daha iyi. Çevreden size yapma, ağlatma diyecekler ama onun iyiliği için küçük bir işlem sonrası açılıyor burnu. Bu mevsim geçişi günlerde yoğun oluyor malesef Burun tıkanıklığı bebeklerde.