Sulee_ Kızım 13 aylık gece acile götürdük balgamlı öksürüğü var hırıltısı var orada hava verdiler doktor evede makine alın evdede verin hava dedi bugün aldık makine ama ilacı sağlık ocağında yazdırdım ventolin yazmış iki kutu günde kaç kez vericem bilmiyorum eczaneyi aradım ulaşamadım
Selin1234 Sulee_ 3 cc serum fizyolojik ile birtane ventolini karıştır 3 sefer verebilirsin eğer çok tikaliysa günde 5 sefer e kadar verebilirsiniz
Arenilay- Sulee_ geçmiş olsun canım sakın ihmal etme ve ayrıyetten çocuk doktorunada götürmenizi tavsiye ederim biz daha bugün çıktık hastaneden cumartesi yatış verildi balgamlı öksürük ve hemen ciğere inmiş 2 gün kaldık 2 gün yoğun sıklıkla hava verildi kanda enf başlangıcı çıktığı için antibiyotik başlandı ve balgam söktürücü şurup verildi ve hava ilaçları daha 6 aylığız😢 evde nebülizatör olduğu için evde devam edebileceğimizi söyledi sabah öğle akşam yatsı şeklinde ventolin serum farklı ilaçları nasıl yapacağım şeklinde tablo verildi perşembe kontrol var inşallah geçer🥺 çocuk doktoruna gösterirseniz daha iyi olur tedbir amaçlı ve ona göre size hava makinesini kullanım için program yapabilirler burdan bilgi alıp uygulamayın bence doktorunuzla görüşüp size göre olanı uygulayın
Sulee_ Selin1234 dün çocuk doktoru çok hırıltısı var balgamıda çok müşadeye geçin hava versinler dedi ignede yapıldı bacaktan rahatlar gece güzel uyur dedi evede alın hava makinesi alamazsaniz tikaninca getirin hava veririz burda dedi biz oraya gitmektense eve alalım dedik bugün aldık ama bidaha aynı doktoru bulamadık nöbeti bitmişti sağlık ocağında ventolin yazdılar hiç serumla felan karıştın bişey demedi onu yapınca daha mı iyi oluyor öyle yapayım bende antibiyotik öksürük şurubu yazdı kullanıyoruz perşembeye kadar kullanın geçmezse tekrar getirin yatırırız dedi keşke dün yatırsalardi en azından iyileşmiş çıkardı havayıda zar zor veriyoruz üç kişi anca zaptedip veriyoruz çok zor gerçekten Rabbim evlatlarımızı korusun bütün hastalara acil şifa versin
Sulee_ Selin1234 bir tüpü tek seferde mi bitiriyoruz acaba yoksa bir günde üç kere aynı sıvıyı mı vericem kafam çok karıştı gerçekten doktorada ulaşamadım
Selin1234 Sulee_ Amin sadece ventolin verirseniz çarpıntı yapar ve serum ile karıştırınca eksi daha çok artıyor hemde carpintiyi önlüyor ağır gelir diğer türlü
Selin1234 Sulee_ tek seferde de değil yarısını koyuyorsunuz onu iki seferde kullanın yoksa çarpıntı yapar ve sakin tek kullanmayın küçük çünkü muhakkak serum fizyolojik ile karıştırıp kullanin
Hfk25 2 cc serumla 1.25 cc ve ventolini şırınga çekin onu 1 seferlik verin geri kalan ventolini 4 saat sonra 2 cc serumla karıştırıp yine verin bende kullanıyorum 10 aylik oğlum var daha öncede kullandık yine verdi aynı şekilde kullanıyorum ben günde 4 kez vermeye çalışıyorum sabah öğlen akşam gece şeklinde bana doktorum bu şekilde söyledi
Sulee_ Hfk25 tamam simdi anladım bir tüpü ikiye bölüp kullanıyoruz yani çok teşekkür ederim bana söylemedi doktor bende telaştan sormayı unutmuşum sabahtan beri kafayı yedim arkadaşlarıma soruyorum kimisi fizyolojik katma direk bir tüpü koy makineye bitene kadar tut havayı dediler öyle yaptım sabah çok öksürük geldi bu sefer istemedi maskeyi tutmak doktorada ulaşamadım ilacida sağlık ocağında yazdırdım acaba doktor başka ilaç mı yazardı diye kendimi yedim durdum dediğiniz gibi yapıcam inşallah faydasını görürüz yoksa çarşamba yada perşembe kontrole getir geçmezse yatiracaz dedi ben çok korkuyorum yatmasindan ilk defa bu kadar böyle kötü hasta oldu önceki hastalıkları hep hafif atlattı şuruplarla geçmişti
Hfk25 Benim oğlum hastanede de yattı bizde havz makinesi aldık normal uyanıkken verdirmiyor uyuyunca veriyorum bende maalesef yoksa olmuyor
Eseseses Biz günde 4 defa veriyorduk. Yani 6 saat arayla Her seferinde yarım tüp ventolin yarım tüp serum fizyolojik
Sulee_ Eseseses normal burnunu açmak için kullandığımız fizyolojik dimi tüp sekilinde değilde serum şeklinde var bende oda olur dimi
Mtlbbk Sulee_ evet olur o sekilde ver yari ventolin 2 ml de serum cek koy hazneye calistir gunde 4 defa verebilirsin. Birtane ventolini ver diyen arkadas cok fazla o bebek icin ventoljn carpinti yapar dikkatli ve bilincli kullanin.
Miniko42 Ventolin tüm verilmez bebegin kalp ritmini bozar allah korusun yarım ventolin ve 2,5 yada 3 cc serum fizyolojik suyunu karıştır ver günde 4 defa fazlası yok birde eger direk havayı agzına taktırmıyorsa uzaktan solutmanızdada faydası var
Sulee_ Arenilay- çok geçmiş olsun sizinki daha küçükmüş kuzucum inşallah iyileşir Rabbim evlatlarımızı korusun şifa versin dün akşam acilde cocuk doktoru baktı ama nöbetçiydi tekrardan aynı doktoru bulamadık kızımıda evde bırakmıştık anneannesiyle acil doktoruna tekrar görünmem için çocuğunda olup muane etmesi gerekiyormuş nöbete başka doktor geldiği için bizde sağlık ocağına gidip durumu anlattık makine aldığımızı dünkü çocuk doktorunun evdede hava alsa iyi olur dediğini söyledik ona göre verdi bu ilacı nasıl kullanacagimi telaştan sanırım hiç sormadım inanın sorduğum herkesde farklı şeyler söyleyince buraya danışıp ona göre uygulamak geldi çünkü kızım ileri derecede şuan uyuyor ve beş dkda bir öksürüyor hala eğer yarında bu şekilde olursa hastaneye götürüp aynı doktoru bulmaya çalışacağım yatirsinlar en azından iyileşir iyi olur onu böyle gördükçe içim parçalanıyor artık
Sulee_ Selin1234 tamam teşekkürler akşam öyle yaptım dediğiniz gibi yarısını koydum fizyolojikte koydum içine öyle yaptım makine hemen bitiriyor sıvıyı beş dk içinde inşallah fayda eder teşekkür ederim 🙏