Rainnn Selam anneler. Geçtiğimiz bayramdan kalan kurban payını kayınvalidem kemikleri bana verdi kemik suyu yaparım diye. Kurban olması yani dinlendirilmemiş olması veya hangi hayvandan olması önemlimi acaba bide etten kıyma çektirmişler bayaa kokuyordu o yüzden sormak istedim kasaptan mı almak gerekiyor acaba ?
Melike_koc Rainnn 1 yasin altindaysa kasaptan ilikli kuzu kemik alin kiymasini da cift cekilmis yagsiz kuzu alin dana etini 1 yastan sonra oneriyo doktolar
Ugggg Rainnn kıyma kuzu kıyma olmalı üç kere çektirdim.8 aylık olduğunda başladım vermeye.kemigide dediğin gibi bayramda koyun kesilmişti onun kemiğini kaynattim.koyun keçi dana bı fark yok diye biliyorum .
Rainnn Ugggg Hmm anladım. Bi deneyeyim olmazsa yoğun koku ve tadı yoksa dondururum. Teşekkür ederim ☺️
Ugggg Rainnn kuzu kiymayi kasdediyorsan bi koku gelmedi bana buzluk kabında dondurdum bi tabletten sebzede katıp köfte yaptım.koftr yapmadığım da bi tablet çorbasına kattım.
nilosunannesi Bende kurban dana kemiğini 10 saat kaynattım minik minik buzluğa attım her çorbasına koyuyorum kızımın çok faydalı olduğunu duydum