Id55 3 aylık olmasına 5 gün kaldı sadece anne sütü ile besleniyor ama 7 gündür kaka yapamıyor kabız olmuş fitille zar zor yaptı fitil atmak istemiyorum önerisi olan?
LemanBuglem16 Id55 benim kızımda kabız oluyordu.Kulak çubuğunu zeytinyağına batırın sonra bebeğinizin makat yerine yavaş yavaş sürün makat yeri yumuşayacaktır sonra biraz içine de yapın ben kızıma böyle yapıyordum. Birde küçücük bir sabun parçasını zeytinyağına batırın makatına koyun hemen yapıyor
Elika00 Id55 fısfıslı şişeye zeytinyağı ya da kantaron koy canım makatından içeri bir iki fıs fıslat. Ben doğduğundan beri sadece kantaron kullanıyorum pişik kremi yerine hiç pişik olmadı şükür 🙏 10 aylık.
Betulss051 Id55 kabız olan çocuk sert kaka yapar.Sizin ki yapınca cıvık mı yapıyor.benim kızımda 8 gün yapmadığı oldu doktor çok normal dedi.Karnına bebek yağıyla masaj yapın
Ceila Id55 o zaman son olarak makatına da zeytinyağı sürmenizi tavsiye edebilirim. Başka bilgim yok, umarım bulursunuz çare 🙏
BebekC Kabız oldu derken kakası çok mu katı? Katı olmadığı sürece kabız olarak değerlendirilmiyor çünkü. Ve 10 güne kader yapmaması normal. Benim oğlum da haftada 1, 10 günde 1 fina yapardı. Siz kayısı hoşafı filan tüketin sütünüzden bebeğinize de geçsin.
Id55 BebekC fitil attığım da bile zorla ıkına ıkına yaptı normal kakasından daha katı 10 günde beklerim ama yediğini çıkartamadığı İçin hep bir ıkınma hali sürekli çıkartmaya çalışıyor rahatsız oluyor uykusuna da yansıyor dalamıyor
Cennet_kusu2891 Id55 maflor probiyotık turuncu kutu kullanmaya basladık gunde ıkı uc defa yapmaya basladı
Rabis_003 Id55 sende ben gibi kolik bir bebeğe sahipsin benim bebeğim kolik bazen bir hafta yapamadığı oluyordu doktorumuz bize çok temiz bitkisel içerikli aguline şurup verdi onunla 2 yada 3 güne bir yapıyor bebeğin erkek ise mümkn olmadıkça fitil kullanmamaya özen göster erkek bebeklerde fitil cinsiyet karmaşası yaratabilir doktoruna danış derim aguline şurubu
Betulss051 Id55 çocuğun poposuyla oynamayın.Doktor makat çatlağı olabilir ellemeyin demişti bana.Yapmaması normal.Masaj yapın