RedFlower_ hayır dememek gerekiyor. O kelimeyi kullanmayı zaten unutun başka şekilde ikna etmeye çalışın. Benim yaptığım yöntem şu örneğin akşam markete gitmek için zorluyor. Pencereyi açıp bak akşam oldu dışarda kimse yok be bu saatte market kapalı, gitmek istiyorsan sabah gidebiliriz. Israra devam ederse dikkatini başka yöne çeviriyorum. Cama hohlayarak buhar yapıp resim çiziyorum unutuyor marketi gibi :)
Oğlum 4 yaşında konuşuyor ama akıcı değil. 1 aydır dil ve konuşma terapistine başladık. Hırçın olması bazen derdini anlatamamasından kaynaklı. Hiç hırçın bi çocuk değildi kreşe başladık ilk zamanlar güzel gidiyordu etkinliklerini severek yapıyordu. Arkadaşları konuşmasını çok anlamayınca sinirlenmeye okula gitmek istememeye, etkinliklerini yapmamaya başladı. O sakin çocuk gitti yerinde bir dk oturmayan sürekli hareket halinde olmaktan dikkatini toplayamayan bir çocuk oldu. Psikiyatriye anlattım. Mümkünse ilaç önerir misiniz dedim. Çünlü böyle bir çocuk değildi. O da çok küçük bir doz başlattı. 1 hafta oldu kullanalı hala çok hareketli ama yemek zamanı oturur etkinlik zamanı oturur dinlenme zamanı dinlenir. İsteklerine mantıklı bir açıklama yapıldığında kabul eder. Bir de hiç yalan söylememelisiniz. Şunu yaparsan sana oyuncak alırım çikolata alırım gibi yapmayacağınız vaatlerde bulunmayın. Daha sonra size İnanmaz ve ikna edemezsiniz