ipekbocegimmm Bebeğim 19 aylık. Dudağımda uçuk çıktı bugün 3. Gün. Bi anlık dalgınlığıma geldi çay içtiğim bardaktan çay içti bi yudum hemen aldım elinde ağzını sildim ama bulaşır mı bebeğime? O kadar da dikkat ediyordum bi anlık dalgınlığıma geldi 🤦🏻♀️
Sema-nehirasel ipekbocegimmm burdan bulaşıp bulaşmadigini bilemeyiz. En iyisi takip edin ne desek boş
Derya-Anne ipekbocegimmm bilgim yok canım üstte kalsın benimde 2 haftadır dudaklarımda uçuk var resmen çocuklarıma hasret kaldım öpemiyorum sadece saçlarını kokluyorum ikisininde tam altta çıkan iyilesiyo derken bide üst dudağımda çıktı iyileşmeye başladı ama tekrar başka yerden çıkmazsa tabi. Inşaallah geçmemiştir canım sıkma canını bilerek yapmadin ya bir anlık dalgınlığına gelmiş bisey olmaz inşaallah
Ikicocukbiranne ipekbocegimmm canım için rahat olsun diye söylüyorum 1 yaş üstü bebekte sorun olmuyor
Duyulurum ipekbocegimmm 2-3 gün içinde bulaşık bulaşmadığını emin olursunuz. eğer çiçek aşısını olduysa sorun olmaz
ipekbocegimmm Derya-Anne kötü şeyler okudum uçukla ilgini beyinde hasara sebep oluyor falan diye de korktum ben de hiç öpmedim çok dikkat ediyorum ellerimi yıkıyorum sürekli elemesine izin vermiyorum ama bi dk içinde oldu işte 😞
Gastronomanne Derya-Anne zovirax diye bir uçuk kremi var. Çıkacağını anladığınız zaman sürüyorsunuz çıkmasını engelliyor ben çantamda taşıyorum ne zaman çıkacağı belli olmadığı için tavsiye ederim ☺️
-_-hUysUzvetatlikadin Ikicocukbiranne evet hatta ismini şimdi unuttum ama aşılardan biri zaten uçuk gibi virüsler içinmiş 1 yaş öncesi sıkıntı
Birkucukbebekmeselesi Ikicocukbiranne merhaba, 1 yaş alti için bilginiz var mı 8 aylık bebeğim sanırım uçuk bulaştırmisim dudağında kırmızılık var çok korkuyorum:(
ipekbocegimmm Duyulurum 1 yaşında olan su çiçeği aşısı mı tabii ki yaptırdım onu. Nasıl emin olucam ateş falan mı takip edeyim 2-3 gün
ipekbocegimmm Gastronomanne teşekkür ederim ben de nioli yağı kullanıyorum bi araştırın isteseniz çok faydalı uçuk için bende de hep çıkar
ppzeynep ipekbocegimmm Uçuk bulaşacaksa havadan damlacık yolu ile de bulaşır. Yani siz annesi olarak bebeğinizi büyütürken başka zamanlarda da uçuğunuz olacağı için aynı ev ortamında o virüsü bir miktar alır vücuduna. Bu demek değildir ki bebeğinizde de uçuk çıkacak. Virüsü taşısa bile ömür boyu uçuksuz yaşayabilir. Annemin neredeyse her ay uçuğu olurdu dudağında. Ne kardeşim ne ben ne babamda hiç uçuk çıkmadı. Eminim uçukluyken bizi öpmüştür. Eskiden kim dikkat ediyordu.
Gastronomanne ipekbocegimmm teşekkür ederim bi araştırayım ☺️ Hayatımda ilk defa düğün stresinden çıkmıştı uçuk çok canım yanmıştı ve bikere çıkarsa hep çıkarmış uçuk bende çareyi kremde buldum 😁
ppzeynep ipekbocegimmm Siz dikkat konusunda elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. Korkutmayın kendinizi.🙏🏻😊
-_-hUysUzvetatlikadin ipekbocegimmm bende dudağımın sol tarafında çıkarsa ağzımı büzüp sağ tarafıyla öpüyorum😅 yada araya mendil koyuyorum😅 ay saçma ama insan duramıyor. Tavsiyem karbonatlı su yap mendili o suya batır ağzını dudaklarını ağzının içini sil çok şüpheliysen bir çaybardağı suya tepeleme bir çay kaşığı karbonat
S_x_w ipekbocegimmm uçuk ilk çıkmaya başladığı şiş sulu dönemde bulaşıcı oluyor..kabuk tutmaya başladıysa korkmayın..ama yine de çok dikkatli olun..bu virüs bir kere vücuda girince bir daha çıkmıyor..çocukluğumdan beri çekiyorum 😒😒
ipekbocegimmm S_x_w hala su toplu gibi şişlik var canım maalesef kabuk bağlanmadı daha umarım olmaz bir şey 19 aylık artık