Havvank Merhaba ayın 2 sinde rota aşısı yaptırdık (rotarix) hastanemizde verem olmadığı için veremide sağlık ocağında yaptıracaktık fakat ebe rota yapıldıysa veremi yapamam ya aynı günde yapılmalı yada 21 gün ara olmalı dedi. Doktorumuz bazı canlı aşılarda 21 gün beklenmesi gerektiğini, rotada bu sorunun olmadığını söyledi hatta yönetmelikten maddeyi çekip attı. Yarın veremide yaptıracağız 19 gün gibi bi ara olmuş oluyor. Siz nasıl yaptırdınız acaba benim gibi olan var mı?
Ndoruk Havvank merhaba ben veremi 2 aylıkken yaptırdım. Rotayı da bugün yani 3 aylıkken yaptırdım. Diğer dozu da 5.ayda yapılacak. Çünkü 4.ayda da birkaç aşısı var
gulsahbaydemir Havvank bende beklenmesi gerek diye biliyorum canlı aşı olduğu için bizim ebede öyle söylemişti
Bysima Havvank 2. Ay aşısı 3 tane oluyor veremde var içininde bize rota virüs aşısını da yapalım mı dediler çok gelir dedik yoksa 4 taneyi de yapacaklardı
Havvank Ndoruk bizde 2 ay 20 günlüğüz ama ebe tutturdu böyle diye doktorda alakası yok rotada sorjn olmuyor diyor arada kaldım. Doktoruma da cok güveniyorum ama ebe illa da böyle diyor özellerde verem olmadığı icin hastanede yaptıramıyorum da.