Ben de 15 gün önce yaşadım yeni yeni düzelmeye başladı. hatta iki hafta önce ben de burada başlık açmıştım. Bu arada bebeğim şu an tam üç aylık. Doğduğundan beri biberon ve memeyle besliyorum. Sanırım algıları açılmaya başlayınca 2,5 aylıkken meme reddi yapmaya başladı. Ben pes etmedim aç kalmasın diye biberonla vermeye devam ettim ama bir yandan memeyi de teklif ettim. İstemediğin de çok inatlaşmadım yerine koydum beş on dakika sonra tekrar denedim. 1 saat kadar inatla almazsa biberonla besledim. Bir sonraki beslenmede yine önce memeyi teklif ettim. Burada en önemli şey pes etmemek her seferinde inatla önce memeyi teklif et. Ama memede kavga edecek derecede olmasın istemiyorsa sakın zorlama. Benimki emzirme pozisyonuna geçerken ağlamaya başlıyordu. Genelde uyku halindeyken memeyi alıyorlar. Bir de ben her ne kadar karşı olsam da annemin tavsiyesiyle meme ucuma çok çok az bal sürdüm. Buda işe yaradı biraz ilgisini çekti deneyebilirsin. Ama bal bebekler için zararlı çok az sürmeye dikkat et. Sadece şekerli tadını alsın. Ya da tatlı herhangi başka bir şeyde sürebilirsin. Şu an biz aşmış durumdayız ama hala canı arada istemiyor Ben de üstelemiyorum sağıp biberonla veriyorum. Ama çok nadir oluyor artık. Şu an en fazla günde iki defa biberonla beslenmeye dikkat ediyorum. Gece yatmadan mama alıyor, Bazen de gündüz işim varsa sağıp veriyorum. Bu arada emzirme danışmanından destek aldım bu süreçte. Ne kadar faydası oldu dersen sadece motivasyon verdi bunu kendin de Sağlayabilirsin. Eğer meme reddi devam etseydi göğüs ucu silikon başlık alacaktım. Bazı bebekler silikon başlığı biberona benzettiği için memeyi tekrar tutuyor muş çok sıkıntı yaşarsan bunu da deneyebilirsin. Şu an ne yaşadığını anlayabiliyorum aynı süreçten ben de geçtim gerçekten psikoloji bozan bir durum. Motivasyonunu yüksek tut ve sütünün azalmaması için 3 saatte bir sapmayı unutma. Umarım aşarsınız bu süreci 🌻