Colahusu
Şöyle söyleyeyim ben size bebeklerin çene kasları kuvvetlendik de daha kısa emer.
40 günlük bebek için 15 dakika emmesi iyi kaç saatte bir emdiği de önemli ama 3 saatte bile 15 dakika emmesş bile onun için yeterli çünkü meme de yarım saat kalan bir bebek yarım saat boyunca emmez mesela biraz dinlenir emer ama bebekler büyüdükçe memeyi iyice emer doyup bırakır benim çocuğum 10 dakika anca kalıyordu 40 ında falan o zamanlar kilo alımı da güzeldi hiç doymuyor mu diye düşünmedim. Çilli bez sayınız iyiyse doktorunuz da kilo alımı güzel diyorsa hiç endişe etmeyin bir de 28 ay boyunca emzirdim sadece meme reddi yaptığı dönemlerde sağarak vermiştim. Kalanını hiç sağıp vermedim ve ne kadar emdiğini bilmiyordum ki zaten sizin göğsünüzdeki süt pompanın çıkaracağından da fazladır hani sürekli sağan bir anne bile olsanız diyelim ki 3 saatte 90 çıkarıyorsunuz 90′dan da fazla süt var yani demek istediğim pompalar sütün hepsini çıkarmaz zaten eğer çalışmayacaksanız ya da mecburi başka bir durumunuz yoksa sağlık vermeyi düşünmeyin. Sadece aynı göğsünüzü iki defa üst üste verin sütün son kısmına kadar bebeğiniz içmiş olsun.