MAK_080922_ başlayabilirsin zaten, tadım yapmak da başlamaktır. 5 aylık bebek istediği kadar yese bile tarif uygulayacak kadar yemez ki. Onun öncelikle anne sütü ya da formüle süt alması lazım.
Tadım derken illa 3 gün kuralından bahsetmiyorum, yine de alerjen besinlerde 3 gün kuralı uygulanması lazım. Yoksa üzülecek olan ne gerek var diyen o doktor değil, siz olursunuz. Yoğurdu mesela kesinlikle 3 gün kuralıyla vermeniz lazım, hatta 4-5 gün bile olur çünkü süt alerjisi onunla belli olacak ve ciddi bir alerji.
Sizin şu an yapacağınız mevsim sebzelerini haşlayıp ezip içine say zeytinyağı ekleyip bebeğe yedirmek. Sonra meyveleri rendeleyerek ya da haşlayış yumuşatıp ezerek tattıracaksınız. 6.aya gelince de yumurta tadımına başlayabilirsiniz. Yumurta alerjendir önce sarısına 3 gün kuralı yapmanız gerekir, ondan emin olduktan sonra beyazına geçebilirsin. Kıyma, kuruyemiş, pekmezler özler, tahıllar vs o şekilde adım adım gitmeniz lazım. Bir anda içinde 10 tane malzeme olan muhallebi yedirmek çocuğu mahveder.
Sonra da tattırdıklarınızı karıştırarak tarifler uygulayacaksınız. 1 yaşından önce süt, bal, tuz yasak. 2 yaşından önce rafine şeker yasak.