Bircaykoyicelim Secl sabah. Beynir çeşitleri, zeytin, yumurta, salatalık, domates, meyve. Öğlen. Çorba. Pilav. Yanında sebze haşlama. Meyve Akşam . Balık kuşkonmaz salata. Meyve Bugün ki menü böyle.
baykuskiz_ Secl tabi paylasayim 😊 Sabah kek avokado yumurta ve peynir Ara öğün muz Oglen sehriyeli tarhana corbasi Ara ogun pogaca ve kefir Aksam bulgur pilavi et yogurt Uyumadan da belki bir meyve veririm
asyakusunannesii Secl sabah kahvaltısında peynir yumurta zeytin domates falan ara öğün yulaf muz öğlen uykusuna geçerken mama içiyor uykudan uyanınca çorba pilav makarna tavuk et balık vs. Ne yemek varsa. Tekrar Ara öğün olarak kuruyemiş meyve vs. Gün içinde çubuk kraker leblebi falan yiyor. sonrasında bi çorba yada kaşık maması falan veriyorum uyumadan önce tekrar mama içiyor tabi yemek kısımlarını çok zor yediriyorum oynaya oynaya bir saat sürüyor 🤦🏻♀️
livanurvealpinannesi61 Bircaykoyicelim maşallah öğlede 3 çeşit yemek çok değil mi benim kızım 3 yaşında 1 kase çorba anca yer 😅🙈
iperir_bul baykuskiz_ bizimde aynı saatler uyumadan önce emiyor birde acaba ağır geliyormudur diye düşünüyorum bu ara
Mervece0308 1,5 yaşta bunları yiyenlere koca bir maşallah diyorum.. peynir asla ağzına sürmez yumurtayı zorla yediriyorum. Öğlen yemeğinde ki Buda saat 4-5 e tekabül ediyor bi kase sebze yemeği yerse Allah’a şükür akşam yatmadan o kaseden kalan ve yanında bazen makarna pilav ne varsa ama asla yemiyor. Ara öğün yerse normal öğün asla yemiyor. Evet diş döneminde ama yaklaşık 6 aydır böyle önüne koyuyorum döke saça yesin diyorum yine aynı iki alıyor mızmız hoşuna gitmezse ağzında bekletiyor en son çıkartıyor
nekoydunkafana Mervece0308 duygularıma tercüman olmuşsunuz yalnız değilmişim 🙏 biraz makarna yerse öpüp başıma koyuyorum sabah biraz yerse öğlen ve akşam hayatta yemiyor hiçbir şekilde ne ikna oluyor ne kandırılıyor açmıyor ağzını ne olacak böyle bilmiyorum 😞
Babybella Mervece0308 Demir eksikliği iştahsızlık yapıyor belki o yüzdendir. Benimkide bu ara seçiyor. Yumurta+ peynir+ patates karıştırıyorum omlet şeklinde yiyor. Tek tek yemiyor. Belki o şekilde yer.
livanurvealpinannesi61 Mervece0308 ek gıdaya nasıl başladınız benim kızım yemek Seçmezdi hiç abur cubura alıştı onu yemem bunu yemem derdi abur cubur cuburu kestik şuan daha iyi ama ne varsa o yenir pırasa yemeği varken kalkıp abur cubur vermem yada pilav VS yapmam. Oğlum 22 aylık kızım 3 yaşında kahvaltı da zeytin peynir yumurta pekmez tahin salata domates omlet krep pankek ceviz VS yerler kahvaltı seçmezler üstlerine düşmüyorum hiç ne zaman yerlerse.
fatma_erva Secl 17 aylik iştahsız bir bebegjm var maalesef birseyler yedirmek gerçekten çok zor ne olcak böyle bilemiyorum
Mervece0308 livanurvealpinannesi61 ek gıdaya sebzelerle başladık meyve ve Tatlı şeyleri hiç yemez. Bir alerji sürecinzi vardı. Süt ürünleri yumurta vs. Çok şükğr geçti. Mesele yemek seçmesi değil malesef yememesi. Hergün kıymalı sebzeli yemeğini yaparım zorla yediririm. Avut cubur tadını dahi bilmez hiç vermedim. Ben biraz fazla üstüne düşüyorum sanırım yeme konusunda zorluyorum.