Aysell06 kuzum ben de sebzelerle başladım hem doktorumun hem diyetisyenimin tavsiyesiyle. Her yeni sebze-meyveyi 3 gün tattırıyorsun. O 3 gün yeni bir şey denemiyorsun(alerji yaparsa hangisi yapıyor anlayamayız yoksa). Ve ilk gün 1 çay kaşığı, ikinci gün 1 tatlı kaşığı, 3. Gün 1 yemek kaşığı kadar tadım yapıyorsun. Mesela kabak, havuç ve patatesle başla. Bunlar alerji ihtimali düşük besinler. Buharda pişirip cam rende( e bebekte 20 TL ye satılıyor) ya da çatalla eziyorsun. Asla blenderlama. Çünkü yutkunma refleksi gelişmezmiş. Bir de hep 1 çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı kat. Yoksa kabızlık yapar.(ben İlhan sarı soğuk sıkım 0.3-0.4 asit oranlı zeytinyağı aldım). Sonra ben meyveye geçtim. Mevsim meyvelerinden tattır ama. Ben 2 ay önce elma,armut ve muz ile başladım. Daha sonra da yoğurt yaptım. Ev yapımı olması ve maksimum 3 gün yedirmen gerekiyormuş. 3. Günün sonunda yaptığın yoğurtla yeniden mayalayabilirsin. Çünkü 3 günden sonra besleyiciliği gidermiş. Bu arada yoğurt için cam Şişe günlük süt ve mayalamak için de activia probiyotik yoğurt kullandım doktor önerisiyle. ( gerçi bizimki yoğurttan nefret ediyor ama haftada 1 yine de deniyorum sever belki diye). Daha sonra karıştırarak verebilirsin. Mesela kabak, havuç, patatesi püre yapıp verebilirsin. Ya da yoğurda elma, armut püresi koyabilirsin. Ben meyveleri hiç pişirmedim yumuşak sulu ve lezzetli değilse buharda yine pişirmeyi deneyebilirsin. İlk 1 sene kesinlikle tuz yok. Daha sonra muhallebiler, sebze çorbaları yapabilirsin ama en az ilk 1 ay tadımla geçiyor. Hem sindirim sisteminin alışması lazım bebişin.
Şimdiden şifa olsun 🌸